PENZIONERI, STIŽE JEDNOKRATNA POMOĆ OD DRŽAVE! Ovo je SVE što treba da znate, evo ko dobija novac i KADA!

Autor:

Vesti

25.10.2023

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednja u nizu je lažna vest da penzionerima neće biti isplaćena jednokratna pomoć od 20.000 dinara.

PENZIONERI, STIŽE JEDNOKRATNA POMOĆ OD DRŽAVE! Ovo je SVE što treba da znate, evo ko dobija novac i KADA!

Foto: shutterstock

Još ranije je najavljeno da će svi penzioneri u Srbiji dobiti po 20.000 dinara jednokratne pomoći. Bilo je govora da će oni svoj novac dobiti krajem novembra, odnosno početkom decembra, a Siniša Mali je pre dva dana potvrdio tačan datum.

- 30. novembra isplatićemo na račune svih penzionera u našoj zemlji jednokratnu pomoć od 20.000 dinara - nagovestio je Mali.

Foto: tanjug/ap

Siniša Mali

On je podsetio da uskoro sledi i povećanje penzija od 14,8 odsto, te da će plate u javnom sektoru plate biti veće 10 odsto.

Podsetimo, Ministarstvo finansija Republike Srbije objavilo je saopštenje u kome upozorava građane na to da su se proteklih dana u javnosti pojavile lažne vesti sa lažiranim izjavama potpredsednika Vlade i ministra finansija Siniše Malog, koje se plasiraju preko neproverenih, jednokratnih portala, društvenih mreža i alata za onlajn komunikaciju, sa lažiranim logom medija i lažiranim izvorima i citatima.

Poslednja u nizu je lažna vest da penzionerima neće biti isplaćena jednokratna pomoć od 20.000 dinara a da će penzije biti umanjene, koja se građanima direktno šalje preko platforme Viber.

Foto: Shutterstock

Penzioner broji novac

Ministarstvo finansija ističe da nijedna od ovih informacija nije tačna, i da su u pitanju hakerske manipulacije koje će biti prijavljene Odeljenju za visokotehnološki kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova, te očekuju rešavanje u što bržem roku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading