PREKO VIBERA HAKERI OVAKO UZNEMIRAVAJU PENZIONERE! Najstariji građani meta nove prevare: "NE NASEDAJTE!"

Autor:

Vesti

19.10.2023

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O isplatama pomoći i povećanju plata u javnom sektoru i penzija informišite se preko Ministarstva finansija i Vlade Srbije, apeluju iz ovog ministarstva.

PREKO VIBERA HAKERI OVAKO UZNEMIRAVAJU PENZIONERE! Najstariji građani meta nove prevare: "NE NASEDAJTE!"

Foto: Shutterstock

Prosečna penzija u Srbiji danas je oko 37.000 dinara

Hakeri putem platforme Viber penzionerima šalju poruke u kojima ih lažu da neće biti 20.000 pomoći države i da će penzije biti smanjene, a tim povodom oglasilo se i Ministarstvo finansija koje je upozorilo najstarije građane da ne nasedaju na lažne izjave  potpredsednika Vlade i ministra finansija Siniše Malog, koje su se pojavile na društvenim mrežama.

- Nijedna od ovih informacija nije tačna, u pitanju su hakerske manipulacije koje će biti prijavljene Odeljenju za visokotehnološki kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova, tako da očekujemo rešavanje u što bržem roku - saopšteno je iz resornog ministarstva.

Dodato je da se "građani Srbije o svim važnim ekonomskim pitanjima naše zemlje, odlukama države Srbije o isplatama pomoći i povećanju plata u javnom sektoru i penzija informišu isključivo na zvaničnim sajtovima Ministarstva finansija i Vlade Srbije, te preko proverenih medija, izbegavajući sumnjive veb sajt adrese".

Jednokratna pomoć penzionerima od 20.000 dinara u novembru

Jednokratna novčana pomoć penzionerima od 20.000 dinara biće isplaćena krajem novembra ili početkom decembra, penzije su uvećane vanrednom indeksacijom od 5,5 odsto u oktobru, a očekuje se još jedno povećanje u januaru, kako penzija, tako i plata u javnom sektoru, piše Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
bojan

19.10.2023 13:56

Hahhahah idu izbori a opozicija u panici , svasta ce da se sete.