SKORO MILION PRIJAVLJENIH ZA PENZIONERSKE KARTICE: Siniša Mali najavio veliki DOGAĐAJ za sedam dana

Autor:

Vesti

25.09.2023

17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je najavio i da penzionere u narednom periodu očekuju brojne pogodnosti uz penzionerske kartice, koje od 1. oktobra treba da zažive.

SKORO MILION PRIJAVLJENIH ZA PENZIONERSKE KARTICE: Siniša Mali najavio veliki DOGAĐAJ za sedam dana

Foto: Printscreen/PIO fond

Ministar finansija i potpredsednik Vlade Srbije, Siniša Mali, najavio je da će od 1. januara iduće godine prosečna penzija u Srbiji iznositi 390 evra. Mali je istakao da država ima ambiciju da do kraja 2025. godine prosečna plata u Srbiji premaši 1.000 evra, a prosečna penzija se podigne na nivo između 430 i 450 evra.

Ministar je naglasio da je važno napomenuti da je prosečna penzija pre samo deset godina iznosila svega 204 evra.

Foto: tanjug/ap

Siniša Mali

Pored toga, ministar je najavio vanredno povećanje penzija za penzionere u Srbiji već od 1. oktobra, koje će iznositi 5,5 odsto. Takođe, od 1. januara naredne godine penzije će se povećati za dodatnih 14,8 odsto, a krajem novembra ili početkom decembra penzioneri mogu očekivati i jednokratnu pomoć od 20.000 dinara, prenose Novostionline.

- Kada pogledate prošlu i ovu godinu, desilo se ono što se nikada u istoriji nije desilo. Neverovatnu smo stvar uspeli da uradimo, a pritom smo sačuvali makroekonomsku stabilnost. Nama su ukupno penzije porasle i porašće zajedno sa ovim povećanjem 56,1 odsto samo za dve godine - naglasio je Mali.

Foto: Shutterstock

Penzioner

On je najavio i da penzionere u narednom periodu očekuju brojne pogodnosti uz penzionerske kartice, koje od 1. oktobra treba da zažive.

Prema njegovim rečima, do petka se za tu karticu prijavilo skoro 900.000 penzionera.

- Osim pokazivanja velikog poštovanja i zahvalnosti, želimo da im olakšamo treće doba. Za sedam dana ćemo imati i veliki događaj. Tada kreće primena penzionerske kartice. I na ovaj način pokazujemo koliko se država bori za naše najstarije građane i koliko želimo da im olakšamo treće doba - kazao je Mali, preneo je portal Penzonisani.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading