OVOLIKA JE PROSEČNA PENZIJA U SRBIJI, IMA I POVEĆANJA! Direktor PIO fonda izneo DETALJE

Autor:

Vesti

02.11.2023

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sredstva za vanredno usklađivanje penzija od 1. oktobra obezbeđena su iz više ostvarenih doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje.

OVOLIKA JE PROSEČNA PENZIJA U SRBIJI, IMA I POVEĆANJA! Direktor PIO fonda izneo DETALJE

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ, Shutterstock

Penzionerima ležu penzije

Danas, najpre za korisnike iz kategorije samostalnih delatnosti, počinje isplata oktobarskih penzija vanredno usklađenih za 5,5 odsto, a nakon ovog uvećanja procenjena prosečna penzija za oktobar 2023. iznosi 39.890 dinara.

Kako je saopštio direktor Fonda PIO Relja Ognjenović, od 1. januara 2024. godine penzionere očekuje i novo usklađivanje penzija od 14,8 procenata, prema švajcarskoj formuli plus.

Republika

Foto: Milan Kostić

Relja Ognjenović

Uključujući ova i sva redovna i vanredna povećanja u protekle dve godine, ukupno kumulativno povećanje penzija u Srbiji biće više od 56 procenata.

Sredstva za vanredno usklađivanje penzija od 1. oktobra obezbeđena su iz više ostvarenih doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje, istakao je Ognjenović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading