KO IMA DUGOVANJA ZA INFOSTAN, JEDAN DEO MU SE ''PRAŠTA'': Danas počinje prijava za program DRŽAVNE POMOĆI!

Autor:

Vesti

01.11.2023

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi građani koji imaju dug zbog neplaćanja računa od 1. novembra ove godine moći će da reprogramiraju isti, i to prema uslovima koji njima odgovaraju.

KO IMA DUGOVANJA ZA INFOSTAN, JEDAN DEO MU SE ''PRAŠTA'': Danas počinje prijava za program DRŽAVNE POMOĆI!

Foto: Shutterstock

Danas počinje proces prijavljivanja za program državne pomoći koji omogućava delimično otpisivanje duga zbog neplaćenih računa. Grad Beograd i Javno komunalno preduzeće "Infostan tehnologije" zajedno sprovode ovu novu inicijativu od 1. novembra ove godine do 30. aprila sledeće godine.

Program nudi korisnicima komunalnih usluga povoljne uslove za reprogramiranje duga.

Svi građani imaju priliku da izmire dugove koji su dospeli do 31. avgusta 2023. godine putem višemesečnih rata, uz mogućnost otpisa kamata i smanjenje glavnog duga do 15 posto.

Svi građani koji imaju dug zbog neplaćanja računa od 1. novembra ove godine moći će da reprogramiraju isti, i to prema uslovima koji njima odgovaraju. U zavisnosti od broja rata koje izaberu građanima će se obrisati i do 15 odsto glavnog duga.

Reprogramiranjem dugovanja zaustavlja se obračun kamate i obustavlja postupak izvršenja, pri čemu su obezbeđeni posebni uslovi i pogodnosti za sve kategorije korisnika, ističe se u saopštenju JKP "Infostan tehnologije".

Ova pomoć države, tj. akcija reprograma duga sprovodi se u skladu sa Zaključkom Gradskog veća Grada Beograda. U zavisnosti od broja rata koje izaberu građanima će se obrisati sa računa za Infostan i do 15 odsto.

Najveći otpis, ako dug platite odjednom

Svi građani koji reprogramiraju dugovanja mogu da odaberu broj mesečnih rata, uz umanjenje glavnog duga, odnosno računa i otpis kamate.

Ukoliko se odlučite na jednokratno plaćanje otpisuje vam se 15 odsto glavnog duga, dok za plaćanje na tri rate otpisuje se 12 odsto. Izmirenjem duga na šest rata otpisuje se 10 odsto, dok se za plaćanje na 12 rata otpisuje pet procenata glavnog duga.

Penzioneri i korisnici socijalne pomoći imaće posebne pogodnosti. Posebne pogodnosti za reprogramiranje obezbeđene su za korisnike socijalnih davanja i penzionere.

I do 60 rata

Kako se navodi, korisnici socijalnih davanja mogu reprogramirati dug na maksimalno 60 mesečnih rata, uz otpis kamate i umanjenje za 20 odsto od glavnog duga. Za dug do 30.000 dinara omogućeno je plaćanje na 12 mesečnih rata, na 24 rate se reprogramira dug od 30.000 do 50.000 dinara, dug od 50.000 do 200.000 dinara se reprogramira na 48 rata dok je za dug veći od 200.000 dinara omogućeno plaćanje na 60 rata.

Penzionerima se računi za Infostan umanjuju za 20 odsto

Za kategoriju penzionera takođe je obezbeđeno plaćanje duga na maksimalno 60 mesečnih rata, uz otpis kamate i umanjenje za 20 odsto od glavnog duga. Broj rata je regulisan u zavisnosti od visine ukupnog duga, kao i korisnika socijalnih davanja.

U saopštenju se građani pozivaju da, počevši od 1. novembra 2023. sve do 30. aprila 2024. godine, posete bilo koju od 11 ekspozitura širom Beograda ili zgradu Direkcije gde mogu da se informišu i zaključe ugovor o reprogramu duga.

Sve neophodne informacije o uslovima reprograma mogul se dobiti putem Servisnog centra grada 11-0-11, ili pozivom neke od ekspozitura, putem imejla infostan@infostan.rs, kao i na sajtu preduzeća https://infostan.rs/.

Korisnici će takođe uz oktobarski račun dobiti sve važna obaveštenja o akciji reprograma duga, navedeno je u saopštenju JKP "Infostan tehnologije".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading