POZNATA SRPSKA TURISTIČKA AGENCIJA U BLOKADI ZBOG DUGA OD 128 MILIONA! Seničić poručio: Ne bi trebalo da putnici imaju problema što se tiče isplate, ALI...

Autor:

Vesti

31.10.2023

18:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turisti koji su letovali u Grčkoj, od vlasnika apartmana dobijali informacije da im agencija nije uplatila “ni dinar”!

POZNATA SRPSKA TURISTIČKA AGENCIJA U BLOKADI ZBOG DUGA OD 128 MILIONA! Seničić poručio: Ne bi trebalo da putnici imaju problema što se tiče isplate, ALI...

Foto: Tanjug/T. VALIČ

Vest da je poznata srpska turistička agencija ''Barcino'' od juče u blokadi zbog dugovanja od 128 miliona dinara, odjeknula je u javnosti i kod turista izazvala brojne sumnje i nepoverenje.

Kako su prenosili mediji, građani su u svojim pritužbama udruženju potrošača prijavljivali da im je agencija naplatila aranžaman, pa otkazala putovanje, te da sada ne mogu da povrate svoj novac.

https://www.facebook.com/EFEKTIVA/posts/715790073929939?ref=embed_post

Takođe su preneli i da su turisti koji su letovali u Grčkoj, od vlasnika apartmana dobijali informacije da im agencija nije uplatila “ni dinar”, iako su putnici u potpunosti isplatili svoje letovanje.

S obzirom da su oni u blokadi, postavlja se jasno pitanje - ko štiti u tom slučaju prava putnika, ko će im vratiti novac?

Direktor ''YUTA'', Aleksandar Seničić, za naš portal je prokomentarisao novonastalu situaciju.

Turistička agencija ''Barcino'' nije članica ''YUTA''. U slučaju najgoreg scenarija, oni imaju validnu polisu osiguranja, koja iznosi 400.000 evra. Ne bi trebalo da putnici imaju problema što se tiče isplate, ali, naravno, ne može se očekivati ni da svi budu isplaćeni u isto vreme. Treba se ispitati i ko je izvršio blokadu...da li je poreska uprava, da li su domaći, ili inostrani partneri. Ako se desi da je agencija u blokadi, turistička inspekcija treba da reaguje. Oni u tom slučaju konstatuju da je agencija insolventna i onda osiguravajuća kuća obaveštava putnike o tome. Novac im se isplaćuje na račun, a agencija, prema ugovoru ima do 3 godine rok da isplati putnicima novac. Ono što može da bude problem je to što proces kod osiguravajućih kuća može da traje 5 do 6 meseci.

Pitanja u vezi sa ovim slučajem su poslata agenciji ''Barcino'', a njihov odgovor vam prenosimo u celosti:

Poslovanje agencije Barcino se odvija uobičajeno i sve poslovnice u Srbiji su otvorene.
Istina je da je došlo do blokade računa međutim do toga je došlo usled pogrešnog obračuna zbog čega je Barcino pokrenuo sudski  postupak koji ima za cilj povlačenje blokade. Očekujemo da će računi biti aktivni već početkom iduće nedelje.

Barcino Tours ima važeću garanciju putovanja kojom su pokriveni svi uplaćeni aranžmani  tako da putnici nemaju razloga za zabrinutost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading