REPUBLIKA U TEL AVIVU: SVE DELUJE NORMALNO DOK TI ZVUK SIRENE NE PRESEČE UTROBU! Najveću pažnju privlači OVA PORUKA NA ZIDU

Autor:

Svet

31.10.2023

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Donosimo vam mali prikaz atmosfere s lica mesta, iz glavnog grada Izraela koji pokušava da živi kao pre rata sa Hamasom

REPUBLIKA U TEL AVIVU: SVE DELUJE NORMALNO DOK TI ZVUK SIRENE NE PRESEČE UTROBU! Najveću pažnju privlači OVA PORUKA NA ZIDU

Foto: Tanjug/AP

Izrael i Hamas u ratu su više od tri nedelje. Izraelska vojska došla je na korak od severa Gaze u kopnenoj ofanzivi tokom koje će pokušati da oslobodi taoce i trajno neutrališe pripadnike Hamasa.

Reporter Republike koji se nalazi na licu mesta u Tel Avivu kaže da grad naizgled „normalno diše“ sve dok se ne čuju sirene, ali i dejstvo Gvozdene kupole.

- Prodavnice normalno rade, na ulicama su uobičajene saobraćajne gužve kao i u svakom drugom gradu. Grad živi kao pre rata a jedina razlika je što se često začuje sirena koja preseče utrobu i podseti da nije ipak sve kao što je nekad bilo - javlja naš reporter s lica mesta.

Najveću pažnju privlači grafit u jednoj od prometnijih ulica na kojem piše „Destroy Hamas“ („Uništi Hamas“).

Republika

Foto: Tanjug/AP

Grafit na zidu "Uništi Hamas" sve govori o tome kako se osećaju žitelji Izraela

- Aerodrom u Tel Avivu je poluprazan, nema gužve. Na aerodromu nema vojske, sve deluje uobičajeno - reči su reportera Republike iz Tel Aviva.

Izraelska vojska pokrenula je danas novu ofanzivu u predgrađu severa Gaze. Probijena je prva linija i sada Izraelcima predstoji dvostruko teži deo posla.

Pored toga što će morati da ulaze u tunele pripadnika Hamasa koji se širom Gaze prostiru na više od 300 kilometara, vojnici Izraela moraće da paze i na civile širom ovog dela sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading