MOŽDA IMATE 11.500 DINARA VIŠKA NA RAČUNU, A DA TO NE ZNATE! Potrebna je samo lična karta, isplata danas - EVO O ČEMU SE RADI!

Autor: D.B.

Vesti

27.12.2023

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proverite račun, možda se obradujete!

MOŽDA IMATE 11.500 DINARA VIŠKA NA RAČUNU, A DA TO NE ZNATE! Potrebna je samo lična karta, isplata danas - EVO O ČEMU SE RADI!

Foto: Shuterstock

Telekom Srbija danas isplaćuje dividendu za prošlogodišnju dobit, a svim akcionarima biće isplaćeno 8,4 dinara po akciji, što ukupno iznosi 221,3 dinara. Ukoliko niste prodali besplatne akcije niti podizali novac od dividendi, sada na računu možete imati oko 11.500 dinara.

Građani Srbije koji su u periodu od 2010. do 2012. godine dobili po 5 akcija NIS-a, sada mogu očekivati isplatu oko 608 dinara od ove dividende. Sa ovom dividendom, građani koji su dobili besplatne akcije od države mogu imati oko 7.000 dinara samo od dividendi, a ako se uzme u obzir i vrednost besplatnih akcija na berzi, ta cifra se penje na oko 14.000 dinara.

Za većinu građana, Pošta je pravo mesto za proveru statusa besplatnih akcija i njihove vrednosti. U ovoj banci možete proveriti da li i koliko imate besplatnih akcija, prodati ih i saznati njihovu vrednost. Potrebno je samo da imate ličnu kartu.

Građani su od 2010. godine dobili 31 akciju Telekoma Srbija, 5 akcija NIS-a i jednu akciju Aerodroma „Nikola Tesla“. Jedna akcija NIS-a na Beogradskoj berzi trenutno vredi 696 dinara, a pet akcija koje je svaki građanin dobio pre deset godina ukupno vrede 3.480 dinara. Takođe, akcija Aerodroma vredi 2.000 dinara, a građanima je na račun uplaćeno i po 1.700 dinara na osnovu akcija Akcionarskog fonda. Uzimajući u obzir ove činjenice, mnogi građani imaju priliku da se podsete koliko bi danas mogli da imaju novca na računu i da provere u kojoj banci mogu obaviti ovu proveru.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading