OD 1. FEBRUARA NOVE OSNOVICE NOVČANIH NAKNADA ZA NEZAPOSLENE! Oglasio se NSZ! LEPE VESTI!

Autor:

Vesti

17.01.2024

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nacionalna služba za zapošljavanje je istakla da su ovi iznosi usklađeni sa godišnjim indeksom potrošačkih cena, koji je prema podacima Republičkog zavoda za statistiku iznosio 107,6.

OD 1. FEBRUARA NOVE OSNOVICE NOVČANIH NAKNADA ZA NEZAPOSLENE! Oglasio se NSZ! LEPE VESTI!

Foto: Shutterstock

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) je saopštila da će od 1. februara ove godine biti primenjivane nove osnovice dnevne i mesečne novčane naknade, usklađene sa godišnjim indeksom potrošačkih cena u 2023. godini.

Osnovica dnevne novčane naknade će iznositi 1.407 dinara, dok će najniži mesečni iznos novčane naknade biti 31.503 dinara, a najviši 73.029 dinara, kako je navela NSZ.



Nacionalna služba za zapošljavanje je istakla da su ovi iznosi usklađeni sa godišnjim indeksom potrošačkih cena, koji je prema podacima Republičkog zavoda za statistiku iznosio 107,6. Ovo godišnje usklađivanje iznosa osnovice dnevne novčane naknade, kao i najnižeg i najvišeg mesečnog iznosa novčane naknade, sprovedeno je u skladu sa zakonskim odredbama.

Novi, usklađeni iznosi će se primenjivati na utvrđivanje visine i obračun novčane naknade počev od 1. februara. Ovo će predstavljati važnu promenu za sve korisnike novčane naknade, koja će biti usklađena sa aktuelnim ekonomskim kretanjima i inflacijom.

Ovo usklađivanje osnovica dnevnih i mesečnih novčanih naknada predstavlja važnu meru za očuvanje socijalne sigurnosti i podrške građanima u teškim ekonomskim situacijama. Takođe, ono prati i trendove rasta cena i troškova života, pružajući adekvatnu podršku nezaposlenima u skladu sa aktuelnim ekonomskim okolnostima.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading