KAKO DA IZABERETE NAJBOLJI TOALET-PAPIR, A DA VAS NE ODERU! Dobro otvorite oči: Kod određenih proizvoda, posebno je važno biti obazriv pri kupovini

Autor:

Vesti

17.01.2024

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre svega, toalet-papir koji birate treba da bude napravljen od čiste celuloze.

KAKO DA IZABERETE NAJBOLJI TOALET-PAPIR, A DA VAS NE ODERU! Dobro otvorite oči: Kod određenih proizvoda, posebno je važno biti obazriv pri kupovini

Foto: privatna arhiva

Pasta za zube i toalet-papir su stvari koje svakodnevno koristimo. I, kao što ne biste kupili bilo koju pastu za zube, tako nećete ni toalet-papir uzeti nasumice, odnosno prvi koji vam je pri ruci. Pri izboru toalet-papira, logično, valja biti pažljiv jer njime dodirujemo najintimnije delove tela.

Ali kako izabrati kvalitet u moru onog što se nudi?

INICIJATIVA

Pre svega, toalet-papir koji birate treba da bude napravljen od čiste celuloze. To je prirodni materijal, koji se meša s vodom, a potom na posebnim mašinama suši i oblikuje u papir.

Veoma je bitno da je vaš toalet-papir od čiste celuloze, to jest da u sebi nema nikakve veštačke dodatke ili delove recikliranog materijala.

Takođe, bitno je da obratite pažnju i na brend. Proverite da li proizvođač poseduje oznaku IFS (International Food Standard) kvaliteta i bezbednosti hrane, koji je prihvatila Globalna inicijativa za bezbednost hrane (Global Food Safety Initiative) i koji je razvijen s ciljem da proverava kompetentnost proizvođača hrane po pitanju njene bezbednosti i kvaliteta, omogućavajući pritom samim proizvođačima da uštede svoje vreme i novac. Možda zvuči čudno, ali oznaka IFS, koja se primarno odnosi na hranu, primenjuje se i na standarde kod toalet-papira.

Prema kodeksu trgovinskih lanaca, svi proizvođači ili trgovci brendiranom hranom i još nekim proizvodima moraju imati sertifikat IFS, koji im omogućava razne benefite jer sam proces sertifikacije znači nadzor i korektivne mere. To praktično znači da kupovinom papira koji zadovoljava IFS sertifikat vi u papir možete zamotati i hranu jer je higijenski bezbedan.

Cena nije jedino merilo

Naravno, kad kupujemo bilo šta i cena je nešto što određuje našu odluku. Što se tiče toalet-papira, to što je neki skuplji ne mora nužno da znači i da je bolji. Dešava se, svakako, da je tako, međutim, viđali smo i suprotne primere. Postoje, naime, brendovi, posebno uvozni, koji su bezobrazno skupi iako se po kvalitetu nimalo ne razlikuju od domaćih, pa čak za njima i zaostaju.

LIČNI UTISAK

Pri izboru toalet-papira povedite računa i o tome šta ide uz vas, da se tako izrazimo, odnosno da li je papir koji kupujete zaista nešto čime ste zadovoljni? Papir ne bi trebalo da se odmah raspadne u ruci ili da rolna traje prekratko. Upravo zato, na kraju, treći bitan savet jeste da pratite sopstveno iskustvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading