BUDITE SREĆNI AKO SAČUVATE PRTLJAG: "RAKETA" SIGURNA ŠTETA! Putnici ogorčeni na auto-prevoznika iz Bajine Bašte

Autor:

Vesti

19.12.2023

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Našoj čitateljki na relaciji Loznica-Beograd iz bunkera autobusa nestala skupocena torba puna stvari.

BUDITE SREĆNI AKO SAČUVATE PRTLJAG: "RAKETA" SIGURNA ŠTETA! Putnici ogorčeni na auto-prevoznika iz Bajine Bašte

Foto: www.profimedia.rs

Pošla sam kod ćerke u Beograd. Torbu sam napunila mojom garderobom, neke stvari su bile tek kupljene, bili su tu i lekovi, hrana, med, kafa, kao i još nekoliko sitnica, meni veoma dragih, za koje sam emotivno vezana. Baš kao i za torbu jer mi je drag poklon iz inostranstva i nju nosim kad god negde putujem.

Ovako priču za Srpski telegraf počinje J. P. iz Loznice (svi podaci poznati redakciji), jedna od onih koji su se gorko pokajali zato što su izabrali da putuju autobusom "Rakete" iz Bajine Bašte. Ovaj prevoznik, naime, sada je već izvesno, na lošem je glasu zbog gubljenja (na ovaj ili onaj način) prtljaga svojih putnika.

NIJE SLUČAJNO

Kako kaže naša sagovornica, ušla je u autobus za Beograd na glavnoj stanici u Loznici, ostavila skupocenu torbu u bunkeru i mirno se zavalila na svoje sedište i ne sluteći šta je čeka.

- Torba je bila prepoznatljivog dizajna, to kaže jer nije bilo ni najmanje šanse da je neko pomeša sa svojom. Usput je autobus mnogo puta stajao, ljudi su uglavnom ulazili, a kada smo stigli u Beograd stao je na stanici gradskog prevoza kod Studentskog grada i tu je izašlo više putnika. Mene je ćerka čekala kod Sava centra, međutim, sačekao me je i šok kada sam htela da uzmem torbu iz prtljažnika - objašnjava J. P.

Od torbe, pogađate, ni traga ni glasa.

- Odmah sam alarmirala vozača, ali nikakve pomoći od njega nije bilo, s obzirom na to da je samo mogao da konstatuje da je neko uzeo torbu. Kasnije, kada je stigao na glavnu stanicu u Beogradu, čuli smo se i kazao mi je da nema nijedne torbe viška, tako da nam je bilo jasno ono što sam znala od početka: niko nije slučajno zamenio moj prtljag sa svojim, već mi je ukrao torbu - priča dalje ova Lozničanka.

Krađu bi, kaže, možda lakše podnela da je čula makar jednu ljubaznu i utešnu reč ili da je reagovao neko iz "Rakete":

- Moram da primetim da je njihov propust, pre svega, što na torbe ne lepe nikakve nalepnice, kao što to rade drugi prevoznici. Znate ono, daju vam deo nalepnice, a deo lepe na torbu. Jer, kako drugačije ja da dokažem da sam uopšte imala prtljag. Nisam mogla da verujem da su toliko neprofesionalni. Iskreno, toga sam se setila tek kada se desila krađa, međutim, mislim da je zaista reč o skandaloznom poslovanju.

Da skratimo priču, J. P. se našla suočena sa situacijom u kojoj baš ništa nije mogla da uradi. Kaže, uzalud se ponadala da će neko iz administracije ili uprave "Rakete" moći nešto da učini da bi je makar obeštetili.

- Tu sam tek naišla na zid. I, pravo da vam kažem, neviđen bezobrazluk. Nekako sam došla do neke direktorke, međutim, ona mi se jednom ili dva puta javila na telefon i potom je, znajući s kog broja zovem, prestala da odgovara na pozive. Katastrofa, zaista ne znam šta bih drugo rekla. Kao da sam ja kriva što su mi ukrali torbu i sve stvari u njoj iz njihovog autobusa. Pa ko treba da pazi na stvari u bunkeru? Mi putnici? Samo ne znam kako - ogorčena je J. P.

Uglavnom, iako se sve događalo još prošlog leta, naša sagovornica nije od "Rakete" dobila ni jedan jedini dinar. Ma šta dinar. Nije dobila čak ni ono ljudsko: "Izvinite".

DRUGI DA PAZE

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Foto: Ilustracija

Prema njenim rečima, u javnost je s ovom pričom izašla samo da bi upozorila druge putnike koji eventualno razmišljaju da kupe kartu i sednu u "Raketin" autobus da to ne čine ni za živu glavu. Ili, ako već moraju da putuju s tom firmom, da sve svoje stvari ponesu sa sobom u autobus.

U međuvremenu, ispostavilo se da je bilo još sličnih slučajeva, ali u ovom prevozniku iz Bajine Bašte za to očigledno ne mare. Bar ako je suditi po odgovorima koje su poslali našoj redakciji (pogledajte okvir).

Dakle, da se malo i našalimo na svu muku pokradene Lozničanke: budite putnik "Rakete", čik ako smete!

Odgovor firme: Kriminal treba da suzbijaju neke druge službe


Srpski telegraf poslao je "Raketi" iz Bajine Bašte pitanja u vezi s nestankom prtljaga iz njihovih autobusa i obeštećenja koje pripada putnicima, ali smo dobili, da tako kažemo, odgovore bez odgovora. Zarad korektnosti, da bi se čula i njihova strana, prenosimo najvažnije stavke podužeg mejla, u kojem su uglavnom citirali odredbe pravilnika koji reguliše ova pitanja.

Dakle, evo šta kažu iz "Rakete":

- Zatečeni vašim mejlom, komentarima, pitanjima na pogrešnoj adresi (učestala krađa i zavlačenje!!!), ukratko ćemo odgovoriti na vaša pitanja

- U privrednom društvu "Raketa AB" D.O.O. nije došlo do povećanog broja krađa prtljaga, gubitka ili oštećenja prtljaga putnika

- Ne sporimo da su se vrlo retko dešavale krađe prtljaga, kao i zamena prtljaga između putnika. Toga je bilo i biće ne samo u našem privrednom društvu, već u svim prevozničkim firmama (drumski, železnički, vodni, vazdušni saobraćaj)

- Prtljažne karte-makice ne stavljamo na prtljag jer prevoz prtljaga ne naplaćujemo

- U privrednom društvu postoji protokol kod izgubljenog, ukradenog, zamenjenog prtljaga i istog se svi pridržavamo po dogovoru

- Suzbijanjem kriminala treba da se bave druge službe na nivou države, a ne transportne firme, nadamo se da ćete se složiti sa nama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading