OGLASILI SE KARIĆI: KRIK LAŽE!

Autor: Republika

Vesti

13.08.2021

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija "Dana holding" u vlasništvu braće Karić demantovala je pisanje KRIK o povezanosti te kompanije sa državnim rukovodstvom Belorusije.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Bogoljub Karić

U dopisu prosleđenom redakciji portala Republika navodi se da stavovi iskazani u navedenom materijalu "predstavljaju grubo i tendenciozno izlaganje špekulacija i neistina".

- Povodom nedavno intenzivnog prezentovanja u medijima, navodnog "nezavisnog" međunarodnog istraživanja OCCRP -a i KRIK-a i trenutnog stanja u Belorusiji, kao i sadašnjeg ponavljanja identičnih lažnih podataka u svetlu informacije o stavljanju na sankcionu listu EU i SAD-a kompanije "Dana Holdings", ponovo se pokušava lansiranje lažnih informacija o navodno povlašćenom položaju te kompanije - navodi se u saopštenju kompanije.

- Kompletno izložene informacije u ovom navodno "nezavisnom" istraživanju OCRP-a, BELSAT-a i KRIK-a otkrivaju svoju neverodostojnost, već u polaznoj argumentaciji o navodno dobijenom besplatnom građevinskom zemljištu vrednom 800 miliona dolara. Istina je dokaziva prostim uvidom u Ustav Republike Belorusije i važeće zakone: svo zemljište u Belorusiji je vlasništvu države i ne može biti u prometu, odnosno ni pod kojim uslovima se ne otuđuje - dodaje se.

Kako se navodi "Dana Holdings" nije "dobila" ili kupila ni jedan kvadratni metar zemljišta, već je kvalitetom svojih arhitektonskih master planova ponudila na javnim konkursima najbolja rešenja i samostalno investiranje u građevinske projekte.

- Kompanija "Dana Holdings" nikada se nije bavila bilo kakvim poslovima sa državom Belorusijom svih godina poslovanja u toj zemlji. Kompanija se već dve decenije isključivo bavi gradnjom prostora i stanova za tržište sa motom "Kvalitetno, brzo, jeftino!", i nikada nisu gradile ni jedan drzavni objekat. U istoriji uvođenja sankcija od strane Evropske Unije nikada se nije desilo, da je na sankcioni spisak uvedena privatna kompanija samo na osnovu medijskih članaka i bez ikakve provere navoda - kaže se i zaključujue: 

- Naša pravna služba i međunarodni advokatski timovi su podneli sudske prijave protiv svih koji su učestovali u izradi i distribuciji ovih lažnih infomacija, a iste će biti podnete i u Srbiji. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading