OTAC PREDRAG POPOVIĆ REŠIO VEČITU DILEMU! Da li su ZEČEVI simbol Vaskrsa - DETALJNO SVE OBJASNIO! (FOTO)

Autor:

Vesti

03.05.2024

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I Božića i Vaskrsa simbol i ličnost je sam Gospod Isus Hristos, kaže.

OTAC PREDRAG POPOVIĆ REŠIO VEČITU DILEMU! Da li su ZEČEVI simbol Vaskrsa - DETALJNO SVE OBJASNIO! (FOTO)

Foto: Tanjug/S.AĆIMOVIĆ, Shutterstock, youtube/printscreen

Otac Predrag Popović razrešio je večitu dilemu - da li su zečevi, koji se kao ukras nalaze u gotovo svakoj kući na Vaskrs, simbol ovog praznika i da li su u skladu sa pravoslavnom tradicijom.

On je na Instagramu podelio fotografiju sa ovom životinjom i u kratkim crtama objasnio šta bi u nedelju trebalo da se nađe u našim domovima.

- Da neko ne pomisli da imam nešto protiv zečeva... Zečevi su divna i najčistija stvorenja. Ne trpe nikakve bolesti na sebi. Nemaju jak imuni sistem pa brzo umru, zato ako su živi - oni su zdravi. Zato se mnogo i razmnožavaju - kaže i dodaje:

- U raznim mitologijama su predstavljeni kao simboli boga plodnosti, što je opet, nekom zapadnjačkom podvalom, neprimetno provučeno kao simbol Vaskrsenja.-

Otac Predrag Popović je naveo i da ovim naši praznici u potpunosti gube na smislu.

- I Božića i Vaskrsa simbol i ličnost je sam Gospod Isus Hristos. Niti deda mraz niti zečevi. To je, kad malo razmislimo, uvreda i ismejavanje Hristovoj žrtvi i ljubavi.

Zato izbacite iz kuća sve simbole zečeva u vreme Vaskrsa. Ovako kao ukrase ih možete koristiti, ali ne u doba Vaskrsa. Simbol Vaskrsenja Hrista, pored Njega samog, jeste Beli anđeo, koji ukazuje na prazan grob i naša je najlepša Mileševska freska.

A mi turamo zečeve jer su slatki i tako se bacaju pare potrošačkoj mafiji i gubi smisao i značaj Vaskrsenja - ispričao je.

 

 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading