"PRE TAČNO GODINU DANA SRBIJA SE SUSRELA SA ZLOM!" Premijer Vučević se oglasiom povodom godišnjice MASAKRA U "RIBNIKARU"! (FOTO)

Autor:

Vesti

03.05.2024

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer i ministri odali su počast stradaloj deci i čuvaru.

"PRE TAČNO GODINU DANA SRBIJA SE SUSRELA SA ZLOM!" Premijer Vučević se oglasiom povodom godišnjice MASAKRA U "RIBNIKARU"! (FOTO)

Foto: instagram.com/milosvucevic_gradonacelnik

Novoizabrani premijer Srbije Miloš Vučević i ministri nove Vlade položili su venac ispred OŠ "Vladislav Ribnikar" u kojoj se pre godinu dana dogodila nezapamćena tragedija. Kosta Kecmanović, tada učenik sedmog razreda, ubio je devet vršnjaka i čuvara škole Dragana Vlahovića.

Premijer se obratio i na Instagramu potresnim rečima.

- Pre tačno godinu dana Srbija se na Vračaru susrela sa zlom.

Nepatvoreno, istinsko zlo udarilo je u ono najlepše što naš narod ima, u ono što nam je najvrednije i najsvetije, u našu decu.

Borba protiv zla je večna i neprekidna. Mi je moramo biti svesni i svakodnevno, svako od nas, težiti ka tome da budemo bolji ljudi, da probudimo više dobra u sebi, kako zlo nikada ne bi moglo da nadvlada.

Nije to laka borba, naprotiv. Najteža je.

Nije to kratak put. Naprotiv, najduži je.

Ali na tom putu ćemo uvek čuvati uspomenu na naše anđele. Na našu Anu, Sofiju, Maru, Bojanu, Angelinu, Emu, Katarinu, Adrianu, na našeg Andriju, na njihovog anđela čuvara čika Dragana.

Zauvek ste tu sa nama, u našim srcima. I obećavam vam, nikada vas odatle nećemo pustiti.

Neka je večni pokoj dušama vašim - napisao je premijer Vučevič.

 

 

Podsećamo, Kosta Kecmanović je na licu mesta ubio ukupno osmoro učenika starosti od 11 do 14 godina i čuvara škole. Na hodniku je ubio čuvara, dve dežurne učenice i sedmakinju koja je izašla iz toaleta. U svom odeljenju je potom prvo pucao u nastavnicu istorije, koju je teško ranio. Zatim je ubio pet svojih vršnjaka i sestoro ranio. Jedna devojčica od ranjenih je preminula posle 12 dana lavovske borbe za život.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
Cici

03.05.2024 13:36

Ne ponovilo se nikad! Velika tuga!

Maki

03.05.2024 13:39

Sve dok je ovakvih premijera i ministra necete biti zaboravljeni! Pocivajte u miru.

Milena

03.05.2024 13:59

Da se nikad više ovako nešto ne ponovi! Počivajte u miru anđeli.

Ana

03.05.2024 14:01

Srbija nikad ne moze zaboraviti , vecna slava nastradalim.