MAKRON "PREŽIVEO" GLASANJE O VLADI

Autor: Tanjug

Svet

31.07.2018

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuska vlada je danas nadmoćno prebrodila prvi od dva pokušaja opozicije da joj parlament izglasa nepoverenje zbog skandala u vezi s telohraniteljem predsednika Francuske Emanuela Makrona, čime je potvrđeno da Makron u parlamentu ima čvrstu većinu, prenosi Rojters.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Emanuel Makron

Predlog konzervativne opozicije za izglasavanje nepoverenja podržalo je 143 poslanika, premalo u odnosu na 289 glasova neophodnih za obaranje vlade.

Time su zaokružene burne dve nedelje u francuskoj politici izazvane video snimkom na kojem se vidi kako Makronov telohranitelj prebija demonstrante, što je izazvalo do sada najozbiljniju kriza od dolaska Makrona na vlast.

Za večeras je najavljen drugi pokušaj izglasavanja nepoverenja vladi, ovog puta po predlogu levičarske opozicije, ali Rojters navodi da ni ovaj predlog nema bukvalno nikakve šanse za uspeh.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading