OVAKO PUTIN KAŽNJAVA: Neobuzdane članice Pusi Rajot uhapšene čim su izašle iz zatvora

Autor:

Svet

31.07.2018

19:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri buntovne članice ruskog pank benda Pusi Rajot, Veronika Nikulšina, Olga Kuračeva i Olga Pakhtusova, kojima je godinama, umesto muzike, glavna preokupacija kritikovanje predsednika Vladimira Putina, juče su, maltene po filmskom scenariju uhapšene, i to čim su izašle sa robije.

Sa njim nema šale: Vladimir Putin

Naime, njima je istekla petnaestodnevna kazna na koju su osuđene nakon što su sa aktivistom Pjotrom Verzilovim, prerušene u policajce, upale na stadion usred polufinalne utakmice na Mundijalu, dok su igrale reprezentacije Francuske i Hrvatske.

Veronika Nikulšina, Olga Kuračeva i Olga Pakhtusova tvrde da im nije rečeno zašto su opet iza rešetaka

Obezbeđenje ih je uklonilo s terena, a čak su i fudbaleri besno vukli buntovnike, čiji je jedini cilj bio da prikažu propuste u obezbeđenju takmičenja u Putinovoj organizaciji. Osim zatvora, njima je zabranjeno da tri godine prisustvuju sportskim događajima u Rusiji.

Snimak hapšenja devojaka obišao je svet, posebno zato što su njihova ozarena, srećna i nasmejana lica na izlazu iz zatvora u trenu zamenile smrknute grimase kada su ugledale grupu policajaca.

15 dana one su bile iza rešetaka jer su upale na utakmicu Francuske i Hrvatske

Na svojim blogovima one su navele da im nije rečeno zašto su opet iza rešetaka, međutim, mediji spekulišu da je Putin samo hteo da im stavi do znanja da sa njim nema šale. Verzilov, koji je takođe priveden ispred drugog zatvora, napisao je na Tviteru da mu je rečeno da će jedan dan biti u pritvoru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading