KONAČNO: Posle 15 godina Novak Đokoviću se ostvarila NAJVEĆA ŽELJA!

Autor:

Sport

31.12.2020

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Praznike dočekujemo sa najmilijima, svojom decom, majkom, ocem, bratom i sestrom, suprugom, devojkom, ili prijateljima.

RepublikaFoto: instagram.com
Ovako najbolji teniser sveta slavi Novu godinu

Kitimo jelku, ljubimo se i grlimo u ponoć, poželimo jedni drugima sve najbolje i otvaramo poklone uz zdravicu. Sve to uskraćeno je jednom broju vrhunskih sportista kakav je i Novak Đoković (33) koji zbog profesionalnih obaveza lutaju po svetu.

Međutim, najbolji teniser sveta će ovu 2021. dočekati sa najmilijima, a ako bukvalno u poslednjem trenutku ne otputuje sa suprugom i decom u Marbelju, biće prvi put u Srbiji otkako je postao profesionalac. Za to je "kriv" splet čudnih okolnosti zbog korone. Đokoviću i ostalim teniserima je usled pandemije zabranjen ulazak u Australiju pre 1. januara, zbog čega je odlučio da ostane sa porodicom i tako se priprema za Australijan open koji će početi nikad kasnije, tek 8. februara.

RepublikaFoto: instagram.com

Pritom će ispuniti ono za čim je godinama čeznuo. Od 2006. do 2021. Novak je u Novu godinu ulazio u tuđini. Uglavnom samo sa, najpre devojkom, a posle suprugom Jelenom, ali nije bio redak slučaj da je za doček bivao na turnirima, sam ili sa kolegama iz reprezentacije. Destinacije su bile Pert, Adelaid i Brizbejn u Australiji gde je Đoković igrao na istoimenim turnirima, ili na Hopman kupu. Ulazio Nole u Novu godinu i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Dubaiju, Abu Dabiju i Dohi gde je poslednjih dana stare i prvih dana noge godine igrao turnire ili egzibicije.

Za doček 2020. Novak je bio u Brizbejnu na ATP kupu sa drugovima iz reprezentacije, Oglom Danilović i ostalim prijateljima iz sveta tenisa. Da mu nije bilo lako bez većeg dela porodice tokom poslednjih 15 godina, odnosno otkako je posle fjučersa i čelendžera uplovio u profesionalne vode, Đoković je često govorio.

 

 

 

- Više od svega bih voleo da za praznike budemo svi na okupu. Nažalost, zbog tenisa nisam mogao da budem sa porodicom godinama i nadam se da će se to u budućnosti promeniti. Nadam se da će biti više prilike da budem za praznike sa sinom, ćerkom, suprugom, braćom, roditeljima... - rekao je svojevremeno Novak i sad mu se to ostvarilo.

 

Čeznuo i za Božić

Osim za Novu godinu, Novak poslednjih 15 godina sa najmilijima nije bio ni za Božić.

- Bilo je to davno kada sam Božić slavio u Srbiji, sigurno 15 godina. Žao mi je zbog toga, voleo bih da sam tada kod kuće. Međutim, putovanja su sastavni deo mog života - rekao je svojevremeno Đoković za Srpski telegraf.

Ovde je Đoković dočekivao Novu godinu u karijeri

2006. Pert

2007. Adelaid

2008. Pert

2009. Brizbejn

2010. Dubai

2011. Pert

2012. Emirati

2013. Pert

2014. Dubai

2015. Abu Dabi

2016. Doha

2017. Doha

2018. Dubai

2019. Doha

2020. Brizbejn

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading