Neverovatno: "Najlakše mi je da igram protiv Novaka!"

Autor:

Sport

23.04.2020

20:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trojica najvećih su obeležili poslednjih 15 godina u tenisu, svi ostali su morali da se zadovolje mrvicama. Retki su oni koji su uspevali da ih pobede, a kamoli da osvoje neki veći trunir u toj konkurenciji. Stan Vavrinka je jedan od tih retkih.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Upitan da prokomentariše protiv koga od njih mu je bilo najmanje teško, imao je neočekivan odgovor.

- Ako moram da biram između njih trojice, preferiram da to bude protiv Novaka. Iako sam izgubio mnogo mečeva od njega. Imao sam priliku da najbolji tenis igram na Gren slem mečevima u pet setova i mislim da je protiv Đokovića moj stil izgledao najbolje. Verujem da protiv njega mogu da povremeno sa osnovne linije i da igram tako tri ili četiri sata. Znam koliko jake i dugačke udarce ime sa obe strane. I forhendom ili bekhendom. Ali uspeo sam da ga pobedim tri puta na velikim trunirima. I znam da on zna da se nikada ne predajem. Osećam ga i vrlo dobro ga poznajem- rekao je Vavrinka.

Ističe da mu je najteže bilo igrati protiv zemljaka Rodžera Federera.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sten Vavrinka

- Protiv Federera nikad ne znate šta da očekujete. Njegova igra je poptuno različita od Novakove. Konstantno vas drži pod pritiskom i nikada ne znate šta će da uradi. Veoma je agresivan i igra raznoliko. Teže mi je protiv njega nego protiv nekoga ko ima konstantne udarce. Jednostavno, on je najbolji teniser svih vremena- rekao je Švajcarac.

Što se Nadala tiče, razlika kod njega je što je levoruk.

- Intenzitet koji ulaže u svaki udarac je ono što vam najteže pada kada igrate protiv njega. Njegovi udarci daju loptici visok odkskok, a to što je levoruk ga čini još težim protivnikom. Teško mi je da vraćam njegove slajs servise iako ne spada među najbolje servere. A na šljaci ga je skoro nemoguće pobediti- rekao je Vavrinka.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading