Podmitio svedoka? Fjuri bi mogao u zatvor na 8 godina

Autor:

Sport

16.03.2020

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanska antidopingska agencija pokrenula je istragu protiv Tajsona Fjurija kome priti i do osam godina zatvora.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tajson Fjuri

Fjurija, koji je pre tri nedelje osvojio naslov svetskog prvaka, još 2015. optužili su za doping. Tada je dobio dvogodišnju suspenziju koja je poništena nakon što je sud prihvatio njegovu odbranu, potpomognutu sa dva svedoka, da je jeo kontaminirano meso divlje svinje.

Međutim, sada, pet godina kasnije, javio se farmer Martin Kerfut koji je priznao da mu je neko iz Fjurijevog tima ponudio 25 hiljada funti za tadašnje svedočenje u korist boksera.

Istraga je zbog toga ponovo pokrenuta, a u najgorem scenariju Fjuriju preti i do osam godina zatvora. Što bi, jasno, bio njegov kraj karijere.

- Radije verujem Fjuriju nego čoveku koji je već ranije lagao za novac. Onaj ko tvrdi da je uzeo novac za laž na sudu, treba da ide iza rešetaka. Ne znam zašto je čekao pet godina da ispriča svoju priču - javio se šef WBC-a Mauricio Sulejman.

Promoter Frenk Voren takođe je na strani Kralja Cigana.

- Ovaj čovek mi se javio u oktobru. Tražio je novac, a ja sam mu rekao da se nosi i da se javi antidoping agenciji. Izabrao je ipak prvo da se javi novinarima. Kako neko ovog čoveka može da shvati ozbiljno? Tajson ga u životu nije video. Ostavićemo ovog agenciji, a izgleda da je novinarima dosadno sad kad nema fudbala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading