Zavesa na NBA: "BRADA" MVP LIGE, Teova asistencija treća najbolja!

Autor:

Sport

26.06.2018

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobitnik najprestižniji individualne nagrade u NBA ligi za proteklu sezonu je Džejms Harden iz Hjustona, čiji je nadimak "Brada". On je iza sebe ostavio Lebrona Džejmsa iz Klivlenda, kao i centra Nju Orleansa Entonija Dejvisa.

RepublikaFoto: twitter.com/NBA Addiction
Harden je dominirao u prošloj sezoni

Hardenov Hjuston je na nesrećan način eliminisan u finalu Zapadne konferencije od budućeg prvaka NBA lige Golden Stejta. Harden je ovogodišnji ciklus okončao sa prosekom od 29,5 poena, 5,3 skoka, odnosno 7,7 asistencija. On je na ceremoniji bio u pratnji majke kojoj se zahvalio što je bila uvek tu za njega, a kao MVP je nasledio prošlogodišnjeg osvajača - Rasela Vestbruka.

Srbija je imala predstavnika u izboru za asistenciju sezone, a naš Miloš Teodosić, koji će vrlo verovatno napustiti Kliperse ovog leta, zauzeo je odlično treće mesto. U ovoj konkurenciji najbolji je bio Lebron sa svojom magijom koju je uputpinilo zakucavanje Ante Žižića. Ispred našeg asa bio je i Kajl Anderson iz San Antonija. Za zakucavanje sezone nagradu je osvojio Grk Janis Adetokunbo iz Milvoki Baksa.

Ruki sezone je Ben Simons iz Filadelfije ispred Donovan Mičela, zvezde Jute Džez, koji je imao bolje statističke podatke u ovoj sezoni.

Za najboljeg šestog igrača proglašen je Lu Vilijams, Teov saigrač iz Los Anđeles Klipersa. Defanzivac godine je Francuz Rudi Gobert iz Jute, a krilni košarkaš Indijane, Viktor Oladipo je igrač sa najvećim napretkom u odnosu na prethodnu sezonu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading