UEFA nametnula "mere štednje" Parižanima: PSŽ NIŠTA NE SME DA TROŠI NA LETO!

Autor:

Sport

10.05.2018

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska fudbalska federacija (UEFA) objavila je da će vrlo verovatno prvak Francuske PSŽ biti sankcionisan zbog nepoštovanja finansijskog fer-pleja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Parižani u nezgodnoj poziciji na leto

Iako su brojni klubovi širom Evrope zahtevali da se PSŽ-u ne izda licenca za učešće u evropskim takmičenjima, od toga neće biti ništa. Kazna će, naime, biti nešto blaža, pa će klub iz "grada svetlosti" biti onemogućen da registruje nove fudbalere ovog leta.

Naime, posle gubitaka od 92, 79 i 144 miliona evra u protekle tri godine, ponovo su prekršili FFP i čekaju ih sankcije. PSŽ će moći da potroši 60 miliona u letnjem prelaznom roku, ali za klub navikao na megalomanska pojačanja i transfere, to znači da skoro nikoga ko bi bio pravo pojačanje neće moći da dovedu.

Drugim rečima, čak i da prodaju Nejmara, oni taj novac ne mogu da potroše ovog leta.

Sada se postavlja pitanje i otkupa ugovora Kilijana Mbapea, u smislu toga da li je UEFA već uračunala njegov transfer prilikom analize, jer je on obavezan, PSŽ mora da ga otkupi. Njegova klauzula iznosi neverovatnih 180 miliona evra, a čitav posao je ugovoren prošlog leta, nakon što je Mbape prošlu sezonu igrao kao pozajmljeni fudbaler Monaka.

Jedno od rešenja bi bio produžetak pozajmice, ali Monako može da na to ne pristane i proda talentovanog igrača Realu ili Sitiju za taj novac.

Još neki listovi pišu da UEFA proverava i način na koji je klub dovodio igrače, potpisujući ugovore praktično sa državom Katar i tako pumpajući zaradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading