NIJEDAN SRBIN NEĆE DOSTIĆI NEMANJU: Bivši saigrači jednoglasni o KANDIDATURI legendarnog Vidića!

Autor:

Sport

28.04.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Engleska Premijer liga u ponedeljak je objavila da su Alan Širer i Tijeri Anri primljeni u kuću slavnih ovog takmičenja, a zatim je objavljena lista s imenima igrača koji bi mogli da im se pridruže do 9. maja i kraja glasanja.

Nemanja Vidić kandidat za Kuću slavnih Premijer lige

Jedan od 23 kandidata je i legendarni srpski štoper Nemanja Vidić (39), koji je na ovaj spisak došao zbog velikih uspeha u dresu Mančester junajteda. Podsetimo, Užičanin je dres "crvenih đavola" nosio od 2006. do 2014. i u tom periodu je odigrao 300 utakmica, postigao 21 gol i osvojio 15 trofeja, a od 2011. do 2014. bio je i kapiten najvećeg kluba na Ostrvu.

VISOKA LESTVICA

Da popularni Vida zaslužuje da uđe u kuću slavnih, u razgovoru za Srpski telegraf potvrdili su i njegovi nekadašnji saigrači iz nacionalnog tima Milan Lane Jovanović (40) i Aleksandar Lune Luković (38).

- Želeo bih, pre svega, da kažem nešto što će objasniti sve oko Nemanje Vidića, a to je da je on postavio metu koju će naši igrači gađati decenijama - rekao je Lane, a zatim i obrazložio svoje reči.

Milan Lane Jovanović

- Ja sam osetio kako je biti član Premijer lige, a u Engleskoj su najbolji fudbaleri čuda. Ja se osećam ponosno kao Srbin i prijalo mi je što sam igrao na Ostrvu kada je Nemanja dominirao. Biti kapiten najjačeg Mančester junajteda u istoriji i najboljim engleskim fudbalerima u najvećem klubu dovoljno govori o tome šta je uradio Nemanja Vidić - istakao je Milan Jovanović, koji je u Premijer ligi odigrao 10 utakmica u Liverpulu tokom sezone 2010/11.

KARAKTER GOVORI

Isto misli i popularni Lune, koji je sa defanzivcem delio svlačionicu od omladinske škole do seniora na Marakani, a zatim i u reprezentaciji Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Luković

- Nemanja je to zaslužio. Mi smo u isto vreme došli u omladinsku školu, zajedno igrali u Zvezdi i reprezentaciji, a njegova karijera i karakter govore sami za sebe. Sve vam je jasno kada vidite da je bio kapiten ispred Gigsa i Skolsa - zaključio je sportski direktor Grafičara.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading