Kokeza najavio revoluciju u srpskom fudbalu: Privatizacija kreće dogodine!

Autor:

Sport

01.06.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bezmalo 20 godina u Srbiji se naširoko pričalo i najavljivalo da će doći do privatizacije sportskih klubova, ali ovu goruću temu konačno je sa mrtve tačke pokrenuo Slaviša Kokeza (42), predsednik Fudbalskog saveza Srbije. Čovek koji vodi naš fudbal od maja 2016. godine hrabro je obećao da će (pre)dugo čekani proces privatizacije klubova započeti naredne godine, uz nezaobilaznu saradnju sa državom.

RepublikaFoto: Starsport
Neće imati tapiju na titulu... Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana

- Svaki klub će moći da se izjasni o tome da li želi da bude privatizovan, neće biti nikakvog nametanja odluke. Ukoliko dođe do privatizacije, omogućićemo i domaćim i stranim investitorima da ulože novac u fudbal, kao u jednu vrstu biznisa. Kada privatnici budu uložili veliki novac u klubove, kvalitet lige biće na višem nivou, pa neće samo Zvezda i Partizan biti ti koji će osvajati titulu šampiona - istakao je Kokeza.

RepublikaFoto: Starsport
Slaviša Kokeza

On se dotakao preporoda saveza, koji je usledio od maja 2016. godine do danas.

- Kada sam postao predsednik FSS, savez nije imao nijednog sponzora niti novac na računu, pa su se jedva isplaćivale zarade zaposlenima. Zahvaljujući velikom radu rukovodstva saveza u naredne tri, četiri godine obezbedili smo dosta novca na razne načine, najviše od privatnog sektora. UEFA i FIFA su nam povećali budžet na osnovu programa koje smo im predstavili. Domaćinski poslujemo i sada na računu imamo desetak miliona evra - naglasio je Kokeza u intervjuu za Bazar.

4 godine Slaviša Kokeza na čelu FS Srbije

Predsednik FSS istakao je da je pojam korupcije u srpskom fudbalu više plod mašte pojedinaca nego realno stanje stvari.

- Mislim da je reč korupcija u fudbalu više nametnuta u medijima od pojedinih, navodno, istraživačkih novinara, koji pričaju priče da bi povećali tiraž ili gledanost. Suštinski, to je sve demagogija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading