On je zasigurno NAJMLAĐI trener na svetu, ima samo 18 godina!

Autor:

Sport

17.05.2020

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džordan Hadavej je u novembru prošle godine preuzeo seniore velškog petoligaša Kervajza, postavši tako najmlađi trener seniorskog fudbala na svetu.

RepublikaFoto: youtube.com/liverpoolhopeuni1
Džordan Hadavej

Daleko je od onog najvećeg fudbalskog nivoa, ali sa 18 godina ipak je došao u situaciju da upravlja jednim timom i da bude trener nekim igračima koji su duplo stariji od njega, pa svakako zaslužuje poštovanje za trud i želju.

I dok tokom dana studira u Liverpulu, uveče razrađuje taktiku, sprema treninge i analizira svoju i protivničke ekipe.

Njegov entuzijazam prepoznali su i u velikom Real Madridu, pa su ga ugostili na Santijago Bernabeu, a nakon što je odradio seriju predavanja i treninga, kraljevski klub mu je ukazao poverenje da radi u letnjem fudbalskom kampu kojeg Real, između ostalog, održava i u Britaniji.

 jedno od ključnih pitanje je kako uspeva da održi autoritet nad starijim igračima u svlačionici?

 - Da budem iskren, nisam samouverena osoba izvan fudbala, ali kada uđem u svlačionice ili na teren za trening, dajem 100 posto. I tokom igračkih dana sam bio organizator na terenu. Moja glavna snaga je, po mom mišljenju, motivisanje ljudi kako da se bore do kraja. Iz dana u dan učim i napredujem, stičem dodatno samopouzdanje - izjavio je Džordan.

Fudbal je prekinuo već u 16. godini i od tada je, kaže, posvećen trenerskom poslu.

 - Nikada nisam bio plaćen za igranje fudbala tako da nisam video smisao u tome - dodao je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading