Selektor više ne računa na napadača Reala iz Madrida: Tumba zauvek precrtao Jovića!

Autor:

Sport

17.10.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudeći po poslednjim izjavama selektora Srbije Ljubiše Tumbakovića, strateg "orlova" zauvek je precrtao Luku Jovića sa spiska fudbalera na koje računa u budućnosti, odnosno u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, i ukoliko bude potrebe, u baražu kroz Ligu nacija! Strateg "orlova" izdeklamovao je spisak igrača koji nisu učestvovali na poslednjem meču protiv Litvanije, ali napadača Reala iz Madrida (slučajno ili namerno) nije pomenuo. Time je jasno stavio do znanja da su u datom trenutku, makar dok se međusobni odnosi ne izglade, vrata reprezentacije za mladog golgetera zatvorena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Jović

- Na sve fudbalere koji zbog povreda ili dogovora sa nama nisu bili sada tu, ozbiljno računamo. I na Matića, Tadića, Maksimovića, Nastasića, Milinković-Savića... Naravno, nadamo se da će svi biti zdravi. Pozive u klubove po propisima moramo da šaljemo 15 dana pre okupljanja, a oni u međuvremenu igraju još po dve utakmice za klubove - izjavio je Tumbaković za Žurnal.

IZMISLIO POVREDU

Da podsetimo, sukob između selektora i Jovića nastao je kada je bivši fudbaler Crvene zvezde napustio nacionalni tim uoči duela protiv Luksemburga. Prijavio je povredu, a na dan tog meča uredno je trenirao sa saigračima iz Reala. Četiri dana kasnije igrao je utakmicu Primere protiv Levantea. Preko toga Tumbaković s pravom nije mogao da pređe.

RepublikaFoto: Uefa.com
Luka Jović

Iskusni trenerski vuk Dragoslav Stepanović smatra da selektor i mladi napadač moraju da pronađu zajednički jezik u interesu reprezentacije.

- Prvo moram da kažem da sam bio iznenađen što je Tumbaković seo da razgovara sa Milivojevićem i Nastasićem i vratio ih u tim posle grešaka koje je sa njima napravio Krstajić. Sada je u istom problemu i trebalo bi da postupi isto. Jović je imao sjajnu sezonu u Ajntrahtu, ali u Realu mu nije krenulo kako treba. Očekivao je možda da ga neko "pomazi", a onda je dobio tri minuta protiv Portugala. Taj mladić ne zna gde udara. S njim mora da se razgovara. Igraš za Real, a nisi išao u Luksemburg? To nije u redu prema timu - rekao je Stepanović za Srpski telegraf.

MOŽE UZ MITRA!

Nekadašnji trener Ajntrahta podvukao je da Jović može da igra u tandemu sa razgoropađenim Aleksandrom Mitrovićem, bez premca najboljim golgeterom Srbije u poslednjih godinu dana.

- Jović je i u Ajntrahtu igrao u tandemu sa Alerom, koji je klasičan napadač kao Mitrović. Luka može i da kreira, da bude sekundarni plejmejker, može da igra i levo i desno. Treba probati i tu kombinaciju. Uostalom, i Mitrovića je u život vratila reprezentacija, to može biti slučaj i sa Jovićem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading