MADRID DRHTI: Vraća se Ronaldo!

Autor:

Sport

20.02.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zver se vraća po svoj omiljeni plen! Kristijano Ronaldo (34) predvodiće napad Juventusa u derbiju osmine finala Lige šampiona u kojem će sedmostruki uzastopni prvak Italije gostovati Atletiku na stadionu Vanda metropolitano.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kristijano Ronaldo

 "Jorgandžije" nisu mogle da zamisle težeg protivnika od fantastičnog Portugalca, kojeg pamte samo po zlu iz perioda kada je nosio dres omraženog im gradskog rivala Reala.

GOL-MAŠINA

Krilni napadač crno-belih iz Torina je tokom devet sezona, koliko je nastupao za "kraljevski klub", tresao mrežu Atletika čak 22 puta u 31 utakmici. Petostruki osvajač Lige šampiona je protiv večerašnjeg rivala realizovao i svih osam penala, koliko ih je izveo. Kristijano je ukupno postigao čak 121 gol u elitnom takmičenju za tri različita kluba, a zanimljivo je da je 57 od tih pogodak bilo odlučujuće za ishod meča. Savršeno je svestan trener drugoplasiranog tima Primere Dijego Simeone (48) od koga će pretiti najveća opasnost.

- Iako ima 34 godine, Ronaldo je i dan-danas među najboljim fudbalerima na svetu. Upoznat sam sa njegovom statistikom protiv mog tima, ali on je samo jedan od fenomenalnih igrača koje Juventus ima. Biće đavolski teško večeras, ali za nas je najveći motiv da eliminišemo Italijane to što će se finale Lige šampiona igrati baš na našem stadionu 1. juna. Nama je to krajnji cilj - istakao je Argentinac na klupi Atletika.

SEĆANJE NA JUGU

RepublikaFoto: Tanjug/AP

"Stara dama" iz Torina čeka na trofej u Ligi šampiona 23 godine, još od penal-ruleta na Olimpiku, kada je Vladimir Jugović izveo poslednji jedanaesterac u finalu protiv Ajaksa i doneo drugu evropsku krunu najvećem italijanskom klubu. Masimilijano Alegri (51), trener tima koji dominira Serijom A već osmu sezonu u nizu, poštuje Atletiko i njegov napadački tandem Dijego Kosta - Antoan Grizman.

- Naš rival ima ozbiljne golgetere i odličnu podršku sa tribina. Nema šta, ovo je istinski derbi i apsolutno sve je moguće. Ići ćemo korak po korak i bez obzira na to što postoje bogatiji klubovi u Ligi šampiona od nas, nastavljamo da sanjamo treći trofej najboljeg na kontinentu - istakao je Alegri.

Siti apsolutni favorit u Gelzenkirhenu!

Mančester siti, po svim kladionicama glavni kandidat za osvajanje Lige šampiona, gostovaće večeras (21.00, Arena sport 1) na Veltens areni u Gelzenkirhenu u meču osmine finala. "Građani" su apsolutni favoriti protiv tima koji je na samo osam bodova od zone ispadanja u Bundesligi. Ipak, trener kluba sa Etihada Pep Gvardiola (48) poziva na oprez.

- Svi nas već vide u četvrtfinalu, ali takav pristup mi se ne dopada. Biće nam potrebno dosta truda da bismo pobedili u Nemačkoj - rekao je Španac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading