ZLOKOBNA PRIKAZA NA NEBU IZNAD IRANA, IRAKA I IZRAELA!? Pre nego što je nebo sinoć zasijalo od raketa, Bliski istok se tresao zbog OVOGA!

Autor:

Svet

14.04.2024

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na nebu iznad Bliskog istoka noć pred napad Irana na Irak pojavilo se nešto što je mnoge uznemirilo

ZLOKOBNA PRIKAZA NA NEBU IZNAD IRANA, IRAKA I IZRAELA!? Pre nego što je nebo sinoć zasijalo od raketa, Bliski istok se tresao zbog OVOGA!

Foto: Printscreen

Pre dva dana na nebu iznad Irana, Iraka, Izraela, kao i Avganistana pojavio se nepoznati objekat na nebu, a svi oni koji su ga videli delili su na društvene mreže verujući da se radi o kometi 12P/Pons-Bruks, poznatijoj kao '' đavolja kometa''

''Đavolja kometa'' ima prečnik od 30 kilometara i kruži oko Sunca 71 godinu, a samo noć pre eskalacije sukoba na Bliskom istoku, na nebu se pojavilo nešto što jako liči na ovu kometu.

 

 

Nazvana je po francuskom astronomu Žan-Luju Ponsu koji ju je otkrio 1812. i britansko-američkom astronomu Vilijamu Robertsu Bruksu koji ju je primetio tokom sledećeg preleta 1883.

Ima čvrsto jezgo, a ispunjena je mešavinom leda, prašine i gasa.

Jezgro okružuje oblak gasa nazvan koma, koji curi iz unutrašnjosti planete. Kada solarna radijacija zagreje unutrašnjost komete, pritisak se nagomila i kometa ima snažnu erupciju u kojoj izbacuje ledenu utrobu u svemir kroz pukotine u omotaču jezgra.

Kometa tada dobija svojevrsne rogove, što je i razlog što je zovu Đavoljom kometom. Osim toga, posle dve erupcije letos nalikovala je čuvenom "Milenijumskom sokolu", svemirskom brodu iz "Ratova zvezda"

Kometa će biti najbliže Suncu 21. aprila, Zemlji 2. juna i kako tvrde naučnici, neće predstavljati nikakav rizik.

 

 

Nakon što su se ljudi uspaničili, jer smatraju da to nije dobar znak, oglasilo se Ministarstvo odbrane Rusije i istaklo da se zapravo radi o interkontinentalnoj balističkoj raketi čije su probno lansiranje izvršili na poligonu Kapustin Jar iz kopnenog mobilnog raketnog sistema. Dodali su da su zadaci lansiranja ICBM-a u potpunosti završeni i „rezultati potvrđuju visoku pouzdanost ruskih raketa“.
 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading