POBEDIĆEMO! Oglasio se Netanjahu nakon napada Irana! (FOTO)

Autor:

Svet

14.04.2024

07:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelski premijer u kratkoj objavi o napadu Irana.

POBEDIĆEMO! Oglasio se Netanjahu nakon napada Irana! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Iran je sinoć lansirao nekoliko stotina dronova i balističkih raketa ka Izraelu, a kako Teheran navodi, napad predstavlja znak odmazde na napad Izraela na iranski konzulat u Damasku u kojem su poginuli komandant Revolucionarne garde u Siriji i Libanu Mohamed Reza Zahedi i njegov zamenik, kao i pet oficira koji su bili u njihovoj pratnji.

Izraelski premijer, Benjamin Netanjahu se oglasio na svom X nalogu, nekadašnjem Tviteru.

- Presreli smo, odbili smo, zajedno ćemo pobediti - naveo je Netanijahu u kratkoj objavi.

Objava Netanijahua usledila je nakon dvočasovne procene situacije sa ministrom ratnog kabineta Benijem Gancom i ministrom odbrane Joavom Galantom, navodi Tajms of Izrael.

- Izrael će pobediti nakon što se odbranio od salve iranskih dronova i projektila - izjavio je danas izraelski premijer Benjamin Netanijahu.

Podsetimo, Iran je upozorio da će odgovoriti većom snagom ako Izrael uzvrati na udare ovog vikenda, za koje je Teheran rekao da su i sami odgovor na izraelski napad ranije ovog meseca na kompleks njegove ambasade u glavnom gradu Sirije Damasku.

- Islamska Republika Iran neće oklevati da iskoristi svoje inherentno pravo na samoodbranu kada je to potrebno - rekao je iranski ambasador i stalni predstavnik pri UN Amir Said Iravani u saopštenju i dodaje:

- Ukoliko izraelski režim ponovo izvrši bilo kakvu vojnu agresiju, odgovor Irana će sigurno i odlučnije biti jači i odlučniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading