EKSPLOZIJE I DETONACIJE U IZRAELU: Sirene za vazdušnu opasnost oglasile se u blizini Tel Aviva

Autor:

Svet

13.04.2024

23:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napad iranskih dronova i raketa na Izrael izazvao paniku u Tel Avivu

EKSPLOZIJE I DETONACIJE U IZRAELU:  Sirene za vazdušnu opasnost oglasile se u blizini Tel Aviva

Foto: Shutterstock


Uznemirenost i strah obuzeli su građane severnog Izraela, nakon što su sirene za vazdušnu opasnost oglasile u blizini Tel Aviva. Snimci eksplozija i detonacija pojavili su se na društvenim mrežama, dok su odbrambene snage Izraela potvrdile da su rakete ispaljene iz Libana u ovom incidentu.


Portparol Izraelskih odbrambenih snaga, kontraadmiral Danijel Hagari, uputio je apel građanima da se sklone u skloništa i ostanu tamo najmanje 10 minuta nakon što se oglase sirene za vazdušnu opasnost. Takođe je obećao da će ih obavestiti ukoliko bude potrebe da ostanu u skloništu duži period.




Napad iranskih dronova i raketa na Izrael izazvao je zabrinutost u međunarodnoj zajednici, jer je ovo samo jedan u nizu incidenata koji dodatno pogoršavaju već napetu situaciju na Bliskom istoku. Iran je optužen za neprijateljske akcije protiv Izraela, što dodatno komplikuje odnose između ove dve zemlje.


Činjenica da su rakete ispaljene iz Libana dodatno podstiče tenzije u regionu, s obzirom na osetljivu političku situaciju između Izraela i Libana. Ovo takođe ukazuje na kompleksnost geopolitičkih odnosa u regionu, gde se različite grupe i države međusobno povezuju kroz sukobe i saveze.


Napadi poput ovog samo dodatno doprinose neizvesnosti i nestabilnosti na Bliskom istoku, ostavljajući građane i međunarodnu zajednicu u strahu od mogućeg eskaliranja sukoba. Sve oči su uprte ka političkim liderima i diplomatama, dok se svet nada mirnom rešenju ovog kompleksnog problema.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading