KAD JE DAJANA OVO REKLA KAMILI ČARLS JE POBESNEO KAO NIKAD PRE: Kralj i kraljica slave 19 godina braka, a prošli su kroz TRNJE

Autor:

Svet

09.04.2024

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čarls i Kamila u braku su od 2005. godine, ali njihova ljubavna priča je počela daleko ranije.

KAD JE DAJANA OVO REKLA KAMILI ČARLS JE POBESNEO KAO NIKAD PRE: Kralj i kraljica slave 19 godina braka, a prošli su kroz TRNJE

Foto: Tanjug/AP

Kralj Čarls III i kraljica Kamila

Kralj Čarls i kraljica Kamila venčali su se na današnji dan pre 19 godina, a da bi postali supružnici morali su da prođu kroz "trnje".

Oduvek se šuškalo da kraljica Elizabeta II nije imala dobar odnos sa suprugom svog sina Čarlsa, Kamilom, kojoj deo javnosti čini se nikad nije oprostio što je razorila njegov brak s pokojnom princezom Dajanom.

Međutim, Elizabeta je godinu dana pred smrt stala na kraj nagađanjima i u iznenadnom saopštenju narodu tada otkrila da želi da Kamila nosi titulu kraljice kada Čarls dođe na presto.

"Kada moj sin Čarls postane kralj, znam da ćete njemu i njegovoj supruzi Kamili pružiti istu podršku koju ste dali meni; i moja je iskrena želja da, kada to vreme dođe, Kamila bude poznata kao kraljica supruga jer nastavlja svoju odanu službu", istakla je tada kraljica Elizabeta.

"Duboko smo svesni časti koju nam je ukazala moja majka. Kao što smo zajedno nastojali da služimo i damo podršku Njenom veličanstvu i ljudima u našim zajednicama, moja draga supruga bila je i moj najčvršći oslonac", izjavio tada Čarls nakon saopštenja svoje majke.

Čarls i Kamila u braku su od 2005. godine, ali njihova ljubavna priča je počela daleko ranije. Upoznali su se 1970. godine na polo utakmici u Vindsoru, a već na prvi pogled između njih se pojavila magnetna privlačnost. Tad su i započeli vezu koja je trajala godinu dana, a okončala se kad je Čarls pristupio Kraljevskoj mornarici.

Kamila ga nije čekala. Tri godine kasnije se udala za oficira Endrua Parkera Boulsa, a 1980. Čarls je ušao u vezu s Dajanom, koju je zaprosio godinu dana kasnije. Inače, Kamila je bila prisutna na njihovom venčanju, iako se Dajana tome protivila.

Čarls i Kamila nisu mogli dugo da se klone jedno drugog pa su, uprkos tome što su oboje bili venčani s drugima, nastavili svoju vezu. Dajana je toga bila svesna i dolazila je u sukobe s Kamilom, a u legendarnom intervjuu iz 1995. rekla je da je "u njenom braku troje ljudi", a Čarls je svoje neverstvo priznao i javno.

Dajana se s Kamilom jednom prilikom i suočila, rekavši joj da sve zna.

"Znam šta se događa između tebe i Čarlsa, samo hoću da to znaš", rekla joj je Dajana tad.

"Imaš sve što si ikad htela. Svi muškarci sveta zaljubljeni su u tebe i imaš dvoje predivne dece, šta još hoćeš", pitala ju je Kamila.

"Želim svog muža", odbrusila joj je Dajana.

Čarls se navodno jako naljutio kad je saznao za taj razgovor, a Dajana je priznala da je zbog toga "plakala kao nikad ranije".

U novembru 1992. procurili su snimci privatnih telefonskih razgovora između Čarlsa i Kamile, a mesec dana kasnije objavljeno je da se Čarls i Dajana razvode.

1994, dve godine nakon razvoda od Dajane, Čarls je priznao da mu je Kamila bila ljubavnica, ali je isticao da je svojoj supruzi bio veran sve dok "nije postalo kristalno jasno da njihov brak nema budućnost". Iduće godine zvanično su se razveli i Kamila i njen suprug Endru, iako su već u to vreme dve godine živeli razdvojeno.

Na njihovu vezu je definitivno uticala i tragična smrt princeze Dajane, a sa sinovima ju je zvanično upoznao tek godinu dana kasnije. Vezu su još neko vreme krili, a prvi put su se zajedno pojavili u javnosti na 50. rođendanu njene sestre u hotelu "Ritz" u Londonu.

Kraljica Kamili u početku ni blizu nije bila tako blagonaklona kao pred smrt, te je čak odbila da prisustvuje Čarlsovom pedesetom rođendanu ako Kamila bude tamo. Trebalo joj je vremena da malo smekša prema svojoj budućoj snaji pa su Čarls i Kamila zajednički život započeli tek 2003.

Budući da je Kamila bila upamćena kao ljubavnica s kojom je Čarls varao omiljenu princezu Dajanu, najava njihove veridbe nije bila baš dobro prihvaćena u britanskoj javnosti. Ipak, venčali su se u aprilu 2005, samo dva meseca nakon objave veridbe. Radilo se o civilnoj ceremoniji, a kum im je bio princ Vilijam. Venčanju je prisustvovao Kamilin bivši suprug, ali ne i kraljica i princ Filip.

Kraljica je tek sedam godina kasnije Kamili dodelila prvu kraljevsku titulu, a nakon proslave 10. godišnjice braka Kamila se pridružila celoj kraljevskoj porodici na balkonu Bakingemske palate.

Inače, Kamila nakon venčanja nije, zbog poštovanja prema princezi Dajani, koristila titulu princeze od Velsa, iako je zakonski imala to pravo. Kamila je, nakon što Čarls postane kralj, trebalo da postane princeza pratilja (HRH The Princess Consort), a u tom bi slučaju Kamila bila prva supruga britanskog kralja u istoriji koja ne bi imala titulu kraljice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading