CIKA I VRISKA U VOZU, NEBODER SE UMALO SRUŠIO: Dramatične slike s lica mesta tokom RAZORNOG ZEMLJOTRESA u Tajvanu (VIDEO)

Autor:

Svet

03.04.2024

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najjači potres koji je pogodio ostrvo u poslednjih 25 godina osetio se i u planinskoj unutrašnjosti Tajvana, što je izazvalo ogromna klizišta

CIKA I VRISKA U VOZU, NEBODER SE UMALO SRUŠIO: Dramatične slike s lica mesta tokom RAZORNOG ZEMLJOTRESA u Tajvanu (VIDEO)

Foto: youtube/abc news

Broj povređenih u snažnom zemljotres koji je jutros pogodio Tajvan porastao je na 711, saopštile su lokalne vlasti dodajući da je broj nastradalih i dalje četiri.

Zemljotres jačine 7,2 stepena Rihterove skale izazvao je urušavanje više zgrada u Hualijenu, gradu najbližem epicentru, gde su toku spasilačke akcije.

Najjači potres koji je pogodio ostrvo u poslednjih 25 godina osetio se i u planinskoj unutrašnjosti Tajvana, što je izazvalo ogromna klizišta.

Na snimcima lokalnih medija, vide se srušene stambene zgrade i ljude koji su evakuisani iz domova i škola.

Sve je više snimaka razornog zemljotresa. Na njima se vidi kako se zgrade ruše, dok se druge naginju i ostaju da stoje ukoso, a posebno je stravičan snimak iz metroa u kom su ljudi počeli da paniče kada je počeo potres.

Od otpadanja fasada oštećeni su i mnogi automobili i prodavnice. Širom ostrva su prijavljeni nestanak struje i interneta.

U Tajpeju, glavnom gradu ostrva koje Kina stmatra svojom teritorijom, snimljena je dramatična scena.

Zbog jačine potresa ogromne metalne šipke padale su sa nebodera u izgradnji.

BBC navodi da nije poznato kakvu štetu je ovo izazvalo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading