NOVI RAT NA POMOLU: Vojnici testirali PVO, neprijateljski avioni ZLOKOBNO kruže oko njih

Autor:

Svet

26.03.2024

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnici zemlje spremni su za svaki scenario

NOVI RAT NA POMOLU: Vojnici testirali PVO, neprijateljski avioni ZLOKOBNO kruže oko njih

Foto: Shutterstock, Pixabay.com

Tajvan je testirao svoju protivvazdušnu odbranu i najavio da će intenzivirati vojne vežbe zbog čestih vojnih aktivnosti Kine blizu ostrva.

Komanda vazduhoplovnih snaga Tajvana je u kratkom saopštenju navela da je između 5 i 7 sati po lokalnom vremenu izvela "sveobuhvatne vežbe protivvazdušne odbrane" koristeći domaće rakete zemlja-vazduh "Skaj Bou" i "Patriot", zajedno sa avionima i mornaričkim brodovima.

"Suočeni sa kineskim avionima i brodovima koji često zadiru u blizinu mora i vazdušnog prostora Tajvana, vazdušne snage će nastaviti da povećavaju intenzitet vežbi kako bi se nosile sa potencijalnim pretnjama", saopštile su vazduhoplovne snage.

Govoreći u Suaou na istočnoj obali Tajvana, gde se nalazi velika pomorska baza, portparol ministarstva odbrane Sun Li-fang je rekao da, iako ne postoji direktna veza između, kako je on nazvao rutinskih godišnjih vojnih vežbi poput ovih, i trenutnih tenzija, pretnja iz Kine i dalje raste rasti.

"Veoma je važno povećati naše ukupne vojne sposobnosti", rekao je on novinarima.

Kina tvrdi da polaže pravo na Tajvan, ali Tajpej to odbacuje i kaže da samo stanovnici ostrva imaju pravo da odlučuju o budućnosti Tajvana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading