ČETVORO MRTVIH, NESTALO 77, POVREĐENO VIŠE OD 700 LJUDI: Razoran zemljotres pogodio Tajvan, užasni snimci s lica mesta (VIDEO)

Autor:

Svet

03.04.2024

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na snimcima se vidi da je nedostajalo vrlo malo da sve ode dođavola

ČETVORO MRTVIH, NESTALO 77, POVREĐENO VIŠE OD 700 LJUDI: Razoran zemljotres pogodio Tajvan, užasni snimci s lica mesta (VIDEO)

Foto: x/mia riri

Broj povređenih u snažnom zemljotres koji je jutros pogodio Tajvan porastao je na 711, saopštile su lokalne vlasti dodajući da je broj nastradalih i dalje četiri.

Zemljotres jačine 7,2 stepena Rihterove skale izazvao je urušavanje više zgrada u Hualijenu, gradu najbližem epicentru, gde su toku spasilačke akcije.

Gotovo 80 ljudi je zatrpano u ruševinama, a neki su zarobljeni u zgradama i tunelima širom grada, kažu nadležne službe, prenosi BBC.

Najjači potres koji je pogodio ostrvo u poslednjih 25 godina osetio se i u planinskoj unutrašnjosti Tajvana, što je izazvalo ogromna klizišta.

Na snimcima lokalnih medija, vide se srušene stambene zgrade i ljude koji su evakuisani iz domova i škola.

Od otpadanja fasada oštećeni su i mnogi automobili i prodavnice. Širom ostrva su prijavljeni nestanak struje i interneta.

Televizijske stanice objavile su snimke zgrada kako se ljuljaju u gusto naseljenom istočnom gradu Hualienu, blizu epicentra potresa.

I dalje se čekaju prvi izveštaji s lica mesta. Građani su jako uplašeni i boje se da će se posle ovog dogoditi sigurno još neki snažan zemljotres.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading