MALOLETNIK PRETIO DA ĆE DIĆI ŠKOLU U VAZDUH! Direktoru i nastavnicima PRETIO SMRĆU, poslao mejl kao ''ratnik Islamske države''!

Autor:

Svet

29.03.2024

23:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U svojim imejlovima, koje je potpisivao kao "ratnik Islamske države (ID)", 16-godišnjak je najavljivao da će dići u vazduh svoju srednju školu i upućivao je "pretnje smrću".

MALOLETNIK PRETIO DA ĆE DIĆI ŠKOLU U VAZDUH! Direktoru i nastavnicima PRETIO SMRĆU, poslao mejl kao ''ratnik Islamske države''!

Foto: Tanjug/AP

Francuska policija

Šesnaestogodišnji tinejdžer uhapšen je jutros u svojoj kući u gradiću Senon, u blizini Bordoa u Francuskoj.

Policija je reagovala nakon što je utvrđeno da je mladić slao imejlom pretnje smrću i najavljivao napad na svoju školu. Srednjoškolac, koji je pohađao školu Tregei u Bordou, poslao je prošlog utorka nekoliko mejlova sa pretnjama smrću svom direktoru i četvorici nastavnika. prenosi Tanjug.

Navodno povezivanje sa "Islamskom državom"

U svojim imejlovima, koje je potpisivao kao "ratnik Islamske države (ID)", 16-godišnjak je najavljivao da će dići u vazduh svoju srednju školu i upućivao je "pretnje smrću". Ovo neobično povezivanje sa Islamskom državom izazvalo je zabrinutost i podiglo nivo ozbiljnosti ovog slučaja.

Prijavljeno od strane direktora i nastavnika

Nastavnici koji su primali preteće poruke odmah su reagovali i prijavili slučaj policiji. Njihova brza reakcija omogućila je policiji da identifikuje i uhapsi osumnjičenog tinejdžera pre nego što je mogao da sprovede svoje pretnje u delo.

Ova vest izazvala je veliku pažnju u javnosti, posebno među roditeljima i učenicima škole Tregei. Pitanja o motivima ovog tinejdžera i o tome kako se ova situacija mogla desiti verovatno će biti tema brojnih rasprava u narednim danima.

Pozadina slučaja

Istraga će sada nastaviti kako bi se utvrdili svi detalji ovog slučaja, uključujući i moguće motive ovog mladića. Takođe, biće važno istražiti da li postoji podrška ili uticaj sa bilo koje ekstremističke grupe ili pojedinca koji su mogli uticati na ponašanje ovog tinejdžera.


Uhapšenje ovog šesnaestogodišnjaka zbog pretnji smrću svojoj školi izazvalo je uznemirenost u lokalnoj zajednici i postavilo pitanja o bezbednosti u školama. Očekuje se da će istraga pružiti više informacija o ovom slučaju i možda dati uvid u šire društvene i psihološke faktore koji su doveli do ovakvog postupka tinejdžera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading