SKANDAL U ŠKOLI: Učenica lagala da je udarena jer je DRUGE VERE, pa je poslali NA SUD! Istina je šokirala sve

Autor:

Svet

28.03.2024

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priča je otišla toliko daleko da su se u nju umešali i svi vodeći političari

SKANDAL U ŠKOLI: Učenica lagala da je udarena jer je DRUGE VERE, pa je poslali NA SUD! Istina je šokirala sve

Foto: shutterstock

Francuski premijer Gabrijel Atal danas je saopštio da će država tužiti maloletnicu zbog lažne optužbe da ju je direktor škole udario tokom rasprave, nakon što je ona odbila da skine hidžab.

Prema francuskom zakonu, nošenje hidžaba i nikaba u javnim institucijama nije dozvoljeno, što je direktor napomenuo trima učenicama, od kojih su dve potom skinule marame.

Treća nije i došlo je do svađe, međutim, policija nije pronašla dokaze da je direktor fizički nasrnuo na učenicu, a Atal sada tvrdi da će ona biti izvedena pred sud. Ispostavilo se da samo nije htela to da uradi jer je imala problem sa ocenom.

"Država će uvek stati uz ove zvaničnike, one koji su na prvoj liniji suočeni sa ovim kršenjima sekularizma, ovim pokušajima islamističkog ulaska u naše obrazovne ustanove“, rekao je on.

U danima koji su usledili, direktor je bio meta pretnji smrću na društvenim mrežama, koje je škola prijavila Ministarstvu unutrašnjih poslova, prenosi BBC.

Tužioci su rekli da su dve osobe privedene u vezi sa pretnjama smrću, a njihovi identiteti nisu otkriveni, ali je Ministarstvo obrazovanja saopštilo da nisu povezani sa školom.

Zbog pretnji smrću i ugrožene bezbednosti, direktor je podneo ostavku nakon 45 godina karijere u obrazovanju.

Kako navodi BBC, političari i levice i desnice izrazili su ogorčenost što je dugogodišnja karijera profesora prekinuta kampanjom mržnje na internetu.

Lider desničarske stranke Nacionalno okupljanje, Marin le Pen, saopštila je na platformi X da je vlada nesposobna da zaštiti francuske škole.

Boris Valod iz Socijalističke partije istakao da je ova situacija "neprihvatljiva", kao i da je ostavka direktora zbog pretnji smrću "kolektivni neuspeh". U odvojenom incidentu, nekoliko pariskih škola bilo je prinuđeno da se zatvori u sredu nakon što su dobili pretnje bombom od navodnih islamista.

Prošle nedelje oko 30 drugih škola u oblasti Pariza dobilo je slične pretnje, praćene video snimkom odsecanja glave. Dok su istražitelji obavezni da pretnje shvate ozbiljno, oni tvrde da ne mogu da isključe da su one deo ruske kampanje dezinformisanja.

BBC navodi da je Atal ranije ovog meseca upozorio da je Kremlj krenuo u "masovni poduhvat destabilizacije“ kako bi potkopao francusku podršku Ukrajini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading