UHAPŠEN MALOLETNIK: Slao preteće mejlove školi, policija mu prilikom pretresa stana pronašla arsenal oružja! (FOTO)

Autor:

Svet

17.03.2024

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maloletniku oduzeto 20 komada Airsoft oružja.

UHAPŠEN MALOLETNIK: Slao preteće mejlove školi, policija mu prilikom pretresa stana pronašla arsenal oružja! (FOTO)

Foto: UP

Podgorička policija je uhapsila 17-godišnjeg maloletnika iz Tuzi zbog upućivanja preteće poruke putem mejla. Poruka je bila upućena na adresu Srednje elektrotehničke škole "Vaso Aligrudić" u Podgorici.

Prema saopštenju policije, maloletnik je poslao preteću poruku elektronskom poštom, što je izazvalo uznemirenje u školi i među osobljem. Ova vrsta pretnji putem interneta postaje sve ozbiljniji problem, a policija je brzo reagovala i identifikovala počinioca.

- Osumnjičeni maloletnik je, po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje panike i nereda. On je, kako se sumnja, 15. marta, uputilo mejl preteće sadržine na adresu pomenute škole, a kojom prilikom je zaprećeno višestrukim ubistvima- saopštila je Uprava policije (UP).

Foto: UP

Oružje

Policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi maloletnik, pronašavši i oduzimajući 20 komada Airsoft oružja, od kojih su dva komada predmet krivičnog dela. Ovo neobično otkriće je izazvalo pažnju javnosti i podstaklo raspravu o sigurnosti i dozvoljenosti posedovanja ovakvih replika oružja.

 

- Imajući u vidu kontinuirane događaje, u kojima su mete sajber aktivnosti bile, između ostalog i obrazovne ustanove, obaveštavamo javnost da će službenici Uprave policije u kontinuitetu nastaviti istraživanje ovih kriminalnih aktivnosti sa posebnim fokusom i pažnjom, kroz raspoložive kapacitete, u cilju zaštite društvene zajednice-  kazali su iz policije.

Foto: UP

Oružje

Ponovni apel je upućen roditeljima, obrazovnim institucijama i društvenim činiocima da preuzmu odgovornost u podizanju svesti o bezbednom korišćenju informacionih tehnologija. Cilj je izbjegavanje negativnih posledica po društvenu zajednicu i pojedince, te promovisanje odgovornog ponašanja u sajber prostoru.


Odgovorno korišćenje informacionih tehnologija je ključno za prevenciju negativnih posledica po širu društvenu zajednicu. Stoga je važno da roditelji, obrazovne institucije i društveni činioci preuzmu aktivnu ulogu u edukaciji mladih o pravilnom korišćenju interneta i društvenih mreža.

- Službenici Uprave policije će zbog izazivanja panike i nereda koje je maloletnik prouzrokovao slanjem pretećih mejlova, protiv A.S., oca osumnjičenog maloletnika, podneti prekršajnu prijavu zbog zanemiravanja deteta, shodno članu 37 Zakona o zaštiti od nasilja u porodici- naveli su iz policije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading