ZLOČIN NENADMAŠIV PO SUROVOSTI: Otac ubio sina, pa njegovim telom nahranio svinje

Autor:

Svet

25.03.2024

21:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sedmogodišnjak je morao da spava go u kabini za tuširanje, tukli su ga i nisu mu davali da jede.

ZLOČIN NENADMAŠIV PO SUROVOSTI: Otac ubio sina, pa njegovim telom nahranio svinje

Foto: Shutterstock

Zločin za koji je Majkl Džouns (53) osuđen teško je nadmašiti po surovosti: Amerikanac je ubio svog sina Adrijana (7) i njegovim telom nahranio svinje.

Zločin, koji se dogodio 2015. godine, držao je istražitelje zaposlenima do danas.

Džouns i njegova nova partnerka Heder (38) živeli su u saveznoj državi Kanzas sa detetom iz prethodne veze.

Kako je otkriveno na suđenju protiv tog para, Adrijan je mučen mesecima. Sedmogodišnjak je morao da spava go u kabini za tuširanje, tukli su ga i nisu mu davali da jede. Na kraju je dečakovo malo telo podleglo mučenju. Užasni otac se tela rešio u svinjcu.

Nakon što su ostaci pronađeni, Heder i Majkl Džouns su suočeni sa sudom. Oboje su 2017. godine sklopili sporazum sa tužilaštvom. Priznali su krivicu za ubistvo prvog stepena i osuđeni su na doživotni zatvor uz minimalno odležanih 25 godina pre mogućnosti uslovnog otpusta. Ako neko od njih bude oslobođen, biće pod uslovnom kaznom do kraja života.

Kratko nakon presude, biološka majka malog Adrijana, Dajana Pirs, podigla je tužbu protiv države. Kako je navedeno u njenoj tužbi, iako je postojalo dovoljno dokaza o nasilju nad detetom, socijalna služba nije stupila u kontakt sa porodicom četiri godine.

Advokati s obe strane već gotovo šest godina bavili su se ubistvom deteta, sve dok američka savezna država Kanzas pristala je da reši tužbu u zamenu za isplatu od milion dolara.

- Ovo je bio dug put za porodicu - rekao je Met Birč, koji zastupa biološku majku.

Dajana Pirs, koja je, prema izveštaju Fox News, izgubila starateljstvo nad Adrijanom godinama pre ubistva, rekla je da je najvažnija stvar da se ovakve stvari manje događaju u budućnosti.

"Adrijanov zakon" takođe je namenjen tome. Stupio je na snagu 2021. godine i propisuje da je služba za zaštitu dece u Kanzasu obavezna da stavi pod nadzor svako dete koje je navodno žrtva zlostavljanja ili zanemarivanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading