VERUJETE LI DA POČINJE TREĆI SVETSKI RAT? Amerikancima u anketi postavili jezivo pitanje, NJIHOV ODGOVOR ŠOKIRAO JE SVE

Autor:

Svet

24.03.2024

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Anketa je sprovedena između 1. i 7. februara na uzorku od 1.000 punoletnih Amerikanaca

VERUJETE LI DA POČINJE TREĆI SVETSKI RAT? Amerikancima u anketi postavili jezivo pitanje, NJIHOV ODGOVOR ŠOKIRAO JE SVE

Foto: Shuttestock

Većina Amerikanaca veruje da će se u narednih pet do 10 godina dogoditi još jedan svetski rat, pokazuje istraživanje agencije "YouGov".

Kako se navodi, 61 odsto Amerikanaca reklo je da će se u narednih pet do 10 godina "verovatno" dogoditi još jedan svetski rat, dok je oko 18 odsto ispitanika reklo da "nisu sigurni".

Oko 21 odsto anketiranih reklo je da je novi svetski rat u narednih pet do 10 godina "malo ili nimalo verovatan".

Ukoliko bi izbio svetski rat u kojem bi učestvovale SAD, šest odsto Amerikanaca je reklo da bi se dobrovoljno prijavilo za vojnu službu, a još devet odsto njih reklo je da se ne bi dobrovoljno prijavili, ali da bi služili ako budu pozvani.

Istovremeno, oko 13 odsto ispitanika navelo je da se ne bi dobrovoljno prijavili i da bi odbili da služe vojni rok, čak i ukoliko bi bili pozvani.

Istraživanje je pokazalo i da oko 53 odsto Amerikanaca smatra da će zapadne države i njihovi saveznici pobediti u sukobu protiv Rusije, dok je oko 11 odsto njih reklo da će Rusija i njeni saveznici pobediti Zapad.

Anketa je sprovedena između 1. i 7. februara na uzorku od 1.000 punoletnih Amerikanaca.

Ono što je indikativno je što je uz anketu išlo i objašnjenje da su SAD stožer demokratije i borbe za ljudska prava, te da u slučaju Trećeg svetskog rata neće nijednog trenutka biti invazivno postavljeni prema sukobu, već samo kao "branioci slobode".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading