DO KVON SASLUŠAN U PODGORICI: Južnokorejski "kralj kriptovaluta" dobio pretnje U PISMU

Autor:

Svet

21.03.2024

20:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud je 6. marta doneo odluku o izručenju Do Kvona Južnoj Koreji.

DO KVON SASLUŠAN U PODGORICI: Južnokorejski "kralj kriptovaluta" dobio pretnje U PISMU

Foto: YouTube/Printscreen

Do Kvon

Južnokorejski državljanin, Do Kvon, javnosti poznat kao "kralj kriptovaluta", saslušan je u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici nakon što je u zatvoru u Bijelom Polju dobio pretnje u pismu.

Do Kvon je tužiocima rekao da se ne plaši. Južnokorejski državljanin Do Kvon je nakon saslušanja vraćen u zatvor, objavile su podgoričke Vijesti.

Do Kvon je oko 17 sati doveden u zgradu Tužilaštva, gde se izjašnjavao povodom pretećeg pisma koje mu je stiglo na adresu bijelopoljskog zatvora.

Vijesti pišu da je tužiocima rekao da se ne plaši onoga što mu se poručuje u pismu.

Vrhovno državno tužilaštvo saopštilo je da je podiglo pred Vrhovnim sudom zahtev za zaštitu zakonitosti, nakon odluke Apelacionog suda o potvrđivanju rešenja Višeg suda u Podgorici kojim se dozvoljava izručenje u skraćenom postupku Do Kvona na osnovu zahteva Južne Koreje.

Viši sud je 6. marta doneo odluku o izručenju Do Kvona Južnoj Koreji.

Južna Koreja Do Kvona traži zbog više krivičnih dela, dok je odbijeno izručenje okrivljenog u skraćenom postupku po molbi SAD.

Odlučujući o žalbi odbrane, veće Apelacionog suda je ocenilo da je prvostepeni sud pravilno utvrdio da je zamolnica Koreje stigla pre SAD, pa je doneo odluku kojom je dozvolio izručenje okrivljenog Seulu.

Do Kvon i njegov poslovni partner uhapšeni su 23. marta prošle godine na podgoričkom aerodromu, kada su prilikom pasoške kontrole, na letu za Dubai, upotrebili falsifikovane pasoše Kostarike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading