VIŠI SUD U CRNOJ GORI ODLUČIO: Poznata sudbina južnokorejskog kralja kriptovaluta (VIDEO)

Autor:

Svet

07.03.2024

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Južnoj Koreji u septembru prošle godine izdat nalog za hapšenje Do Kvona.

VIŠI SUD U CRNOJ GORI ODLUČIO: Poznata sudbina južnokorejskog kralja kriptovaluta (VIDEO)

Foto: YouTube/RTCG - Zvanični kanal/Printscreen

Kralj kriptovaluta, Do Kvon, biće izručen Južnoj Koreji, odlučio je Viši sud u Crnoj Gori, prenose Vijesti.

Prethodno je Apelacioni sud ukinuo rešenje Višeg suda kojim se Do Kvon izručuje SAD.

Prvostepenim rešenjem Višeg suda dozvoljeno je izručenje u skraćenom postupku Do Kvona, radi krivičnog gonjenja zbog više krivičnih dela po molbi Sjedinjenih Američkih Država, dok je odbijeno izručenje Do Kvona u skraćenom postupku po molbi Južne Koreje.

Do Kvon i njegov poslovni partner uhapšeni su 23. marta prošle godine na podgoričkom aerodromu kada su prilikom pasoške kontrole, na letu za Dubai, upotrebili falsifikovane pasoše Kostarike.

Podsetimo, u Južnoj Koreji u septembru prošle godine izdat nalog za hapšenje Do Kvona, nakon što su njegove kriptovalute Terra i Luna doživele krah, kao i kompanija Teraform Labs, u kojoj je suvlasnik.

Time su investitori izgubili milijarde, a mnogi životnu ušteđevinu.

Južnokorejske vlasti su ga optužile za prevaru i kršenje zakona o tržištu kapitala, čime se našao i na crvenoj Interpolovoj poternici.

Komisija za vrednosne papire SAD je optužila je Do Kvona i Teraform Labs sa sedištem u Singapuru za organizovanje prevare s vrednosnim papirima kripto imovine u vrednosti više milijardi dolara, uključujući algoritamski stabilcoin i druge vrednosne papire kripto imovine, objavila je Komisija sredinom februara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading