POLICIJA NAPRAVILA ŽIVI ZID OKO ZGRADE SKUPŠTINE: Detalji haosa na sednici parlamenta CG na Cetinju (VIDEO)

Autor:

Svet

07.03.2024

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zasedanje je i počelo oko 11 sati, ali je ubrzo prekinuto nakon verbalnog sukoba poslanika vlasti i opozicije.

POLICIJA NAPRAVILA ŽIVI ZID OKO ZGRADE SKUPŠTINE: Detalji haosa na sednici parlamenta CG na Cetinju (VIDEO)

Foto: YouTube/CdM Portal/Printscreen

Prekinuta sednica Skupštine Crne Gore koja se održava na Cetinju. Ispred zgrade Skupštine Cetinja grupa građana protestuje zbog Andrije Mandića.

Policija je, kako navode crnogorski mediji, prisutna u velikom broju. Napravljen je i živi zid oko zgrade skupštine.

Kako je ranije najavljneo, predsednik Skupštine Crne Gore, Andrija Mandić, je na Cetinje došao radi prvog prolećnog zasedanja parlamenta koje će biti održano u crnogorskoj prestonici.

Zasedanje je i počelo oko 11 sati, ali je ubrzo prekinuto nakon verbalnog sukoba poslanika vlasti i opozicije. Naime, nakon verbalnog sukoba dela poslanika ZBCG i poslanika DPS, Oskara Hutera, predsednik parlamenta dao je pauzu pet minuta.

Tokom rasprave, Andrija Mandić je rekao kako nije siguran da su oni koji danas protestuju sa Cetinja, ističući uz to da se na Cetinju ugodno oseća.

- Ne mislim da je to što smo videli većinska volja Cetinja. Vaspitavan sam da na Cetinju žive neki posebni ljudi, koliko je naše mišljenje izvan Cetinja bilo vezano za ovaj grad. To što danas jedna grupa ljudi, neću reći Cetinjana, troši veliki kredit svojih predaka – to je njhov izbor i neka nastave tako da rade - rekao je Mandić.

Huter je rekao da vlast u Crnoj Gori ne zaslužuju oni koji na Cetinje dolaze kombijima, maricama i sa kordonima policije. Kazao je i da je način na koji je Mandić danas došao u prestonicu najbolje govori o njemu.

- Vaša titula, koju ste dobili i koju rado držite, nikako ne ide sa mestom koje pokrivate - rekao je Huter.

Kako je kazao, skandal je i nezapamćeno da u prestnoci ima ovoliko policije.

Kako je rekao, ako se Mandić ugodno oseća, onda znači da je ona ideologija koju je plasirao neistinita..

- Mandiću vi ste rekli da je ovaj grad nebitno malo selo ispod Lovćena. Rekli ste da je značaj ovog grada to što je u njemu rođen Aleksandar Karađorđević, onaj koji je zabranio svome đedu da se vrati na Cetinje - rekao je Huter.

Do sukoba je došlo i pre početka sednice, kada su pristalice Demokratske partije socijalista napali poslanike koalicije Za budućnost Crne Gore. Kako prenosi podgorička Borba na Cetinju je došlo do incidenata kada su poslanici ove koalicije krenuli u Skupštinu, a okupljeni građani su ih gađali topovskim udarima i petardama čime su mogli izazvati telesne povrede poslanicima.

Oni su im međutim odgovorili sa podignuta tri prsta.

Zbog prisustva poliicije na Cetinju, oglasio se gradonačelnik, Nikola Đurašković.

- Cetinje i zgrada prestonice pod skandaloznom opsadom zbog najavljenog mirnog protesta. Cetinje je vazda znalo da proceni kako koga treba dočekati. Tako je bilo devedesetih, tako je i danas - napisao je Đurašković na društvenoj mreži Iks.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading