"POZIVAM SVE LJUDE SRPSKE NACIONALNE PRIPADNOSTI..." Dodik u Podgorici govorio o ideji srpskog sveta

Autor:

Svet

27.02.2024

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodik na konferenciji za novinare nakon sastanka sa predsednikom Skupštine Crne Gore, Andrijom Mandićem.

"POZIVAM SVE LJUDE SRPSKE NACIONALNE PRIPADNOSTI..." Dodik u Podgorici govorio o ideji srpskog sveta

Foto: Tanjug/SRNA/Tihomir Burzanović

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, rekao je danas u Podgorici da je srpski svet fenomenalna ideja i da niko ne bi trebalo da ima išta protiv nje.

- Srpski svet podrazumeva da ljudi koji pripadaju srpskom narodu slobodno promovišu svoja ustavna prava u dotičnoj zemlji, da mogu da se politički okupljaju, izražavaju, da organizuju svoje kulturne institucije, da mogu da prave svoje škole i vrtiće, da imaju svoj obrazovni sistem kao i svuda u svetu, i u Nemačkoj i u Kanadi, da veruju našoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi, da poštuju svoju krsnu slavu - rekao je Dodik na konferenciji za novinare nakon sastanka sa predsednikom Skupštine Crne Gore, Andrijom Mandićem.

Dodik je istakao da su to vrednosti koje ne bi trebalo nikoga da vređaju.

- U tom pogledu, pozivam sve ljude srpske nacionalne pripadnosti, gde god da se nalaze, da se posvete elementima našeg nacionalnog identiteta. Taj identitet nije usmeren ni protiv koga drugog, ni protiv Crnogoraca, ni protiv Hrvata, ni Eskima, Kineza - naglasio je Dodik.

On je rekao da je to svet u kojem srpski narod ima pravo da izrazi svoje nacionalne osobenosti.

- To je svet u kojem mi imamo pravo da izražavamo naše nacionalne osobenosti jednako kao što to imaju Francuzi i Nemci ili bilo ko drugi. Znam da postoji negativna konotacija toga, ali to ne znači da mi treba da odustanemo od toga - rekao je Dodik, prenela je Srna.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading