VEĆI BROJ OKRIVLJENIH ZA ORGANIZOVANI KRIMINAL! Optuženo 690 OSOBA, među njima firme i preduzeća!

Autor: M.B.

Svet

16.02.2024

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Visoki broj suđenja za organizovani kriminal u Podgorici.

VEĆI BROJ OKRIVLJENIH ZA ORGANIZOVANI KRIMINAL! Optuženo 690 OSOBA, među njima firme i preduzeća!

Foto: Shutterstock

U Višem sudu u Podgorici, trenutno je u toku čak 97 suđenja za dela organizovanog kriminala. Ovo je samo jedan od šokantnih podataka koji su predstavljeni u Platformi za učešće crnogorske delegacije na XIII sastanku Odbora za stabilizaciju i pridruživanje, zakazanom za 21. februar.

Optuženo čak 690 osoba, kao i brojna preduzeća

Prema podacima sudstva, prošle godine je Viši sud u Podgorici imao u radu ukupno 97 predmeta protiv 761 okrivljenog lica, od kojih su čak 690 fizička lica, dok je 71 okrivljeno pravno lice. Ovi brojevi ukazuju na ozbiljan problem organizovanog kriminala u Crnoj Gori i potrebu za delovanjem pravosudnih organa.

Platforma za učešće crnogorske delegacije

Platforma koja je otkrila ove alarmantne podatke ima za cilj da informiše javnost o situaciji u pravosuđu i da pruži uvid u broj predmeta koji se odnose na organizovani kriminal. Očekuje se da će ovaj sastanak Odbora za stabilizaciju i pridruživanje biti prilika da se raspravi o merama koje će biti preduzete u borbi protiv organizovanog kriminala.

Podsetimo, kako je Republika portal pisala:

Juče je došlo do stravične tragedije u romskom naselju pod Volujicom u Baru, kada je izbio požar koji je odneo živote dvoje dece, tinejdžerke i jedne žene. Gradonačelnik Dušan Raičević izjavio je da je na lokalitetu koji je zahvaćen požarom živelo četiri porodice sa blizu 30 članova. Ova tragedija je izazvala duboku tugu i nevericu među stanovnicima tog dela Bara, a opština je proglasila Dan žalosti u znak sećanja na tragično stradale.

Celu vest možete pročitati na sajtu ili na sledećem linku: https://www.republika.rs/svet/region/515356/pozar-u-baru-crna-gora

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading