AKO GLEDATE OVAJ SNIMAK, ZNAČI DA SAM MRTVA: Žena digla ruke od borbe sa rakom i ostavila POTRESNU PORUKU (VIDEO)

Autor:

Svet

21.03.2024

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Godinama se borila koliko je mogla, a onda je prelomila

AKO GLEDATE OVAJ SNIMAK, ZNAČI DA SAM MRTVA: Žena digla ruke od borbe sa rakom i ostavila POTRESNU PORUKU (VIDEO)

Foto: facebook/paolamara

Žena koja je godinama bolovala od raka dojke i debelog creva ostavila je poruku političarima nakon svoje smrti u Dignitasu, klinici u Švajcarskoj gde je eutanazija legalna, moleći za promenu trenutnog "okrutnog zakona" u Velikoj Britaniji koji kriminalizuje asistirano samoubistvo.

Paola Mara juče je umrla u 53. godini u kontroverznoj švajcarskoj klinici, nakon što je rekla da je osećala da nema drugog izbora nego da se odluči na ovaj potez nakon duge i teške borbe sa rakom dojke i debelog creva, prenosi pink.rs.

Bivša muzičarka i humanitarna radnica je pre smrti snimila video u kom govori o asistiranom samoubistvu.

U pratećem otvorenom pismu liderima stranaka u Vestminsteru, Mara je rekla da je, zbog trenutnog zakona, morala sama da putuje u Švajcarsku jer nije želela da njene voljene "ispituje policija ili da zapadnu u pravne nevolje.

Kanađanka, koja je živela u Londonu više od 30 godina, napisala je:

"Ogorčena sam što nemam izbora. Mislim da je to nepravedno i okrutno. Šta je sa svim onim teško bolesnim ljudima koji nemaju 15.000 funti, koliko je potrebno da biste došli u Dignitas? Ovaj okrutni zakon će ih naterati da podnose bolnu smrt, ili ih naterati da sami okončaju svoje živote na brutalan način."

Fotograf koji je autor Paolinog poslednjeg snimka rekao je da ju je upoznao prošle godine i da je bio dirnut njenom pričom.

"Želeo sam da prikažem osobu koja nije suicidna. Nije bila depresivna, nije bila nesrećna, nije bila žena koja nije volela svoj život. Veoma je volela svoj život i zaista je želela da ostavi neki trag".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading