"MISLILA SAM DA SU RUSI NA NAS BACILI NUKLEARNU BOMBU": Građani Kijeva odsekli se od straha, Kinžali razorili grad (VIDEO)

Autor:

Svet

21.03.2024

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinci su cele noći u prestonici proživljavali pravu dramu

"MISLILA SAM DA SU RUSI NA NAS BACILI NUKLEARNU BOMBU": Građani Kijeva odsekli se od straha, Kinžali razorili grad (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Rusija je usred noći izvela novi, snažni napad na prestonicu Ukrajine.

Građane Kijeva probudila je sirena za vazdušnu opasnost i u 4 ujutro oni su morali u skloništa. 

U napadu je učestvovalo više od deset strateških bombardera koji su ispalili projektile, uključujući hipersonične Kinžale, a meta je pre svega bila prestonica Kijev, kao i Kijevska oblast, tvrde mediji.

"Probudile su me izuzetno snažne eksplozije. Na par sekundi sam pomislila sam da su Rusi bacili nuklearnu bombu na nas", napisala je u grupnom četu izveštača ukrajinskog medija Julija Struk, piše Kijev post.

 

 

Vitalij Kličko, gradonačelnik Kijeva, objavio je da je najmanje deset osoba ranjeno u ruskom raketnom napadu na ukrajinsku prestonicu, uključujući dete, a dve osobe hospitalizovane.

On je na Telegramu naveo da je pričinjena šteta na zgradama, da su u Podolskom okrugu ostaci rakete pali na nekoliko preduzeća, a da u Ševčenkovskom okrugu gori stan u stambenoj zgradi.

Vojna uprava Kijeva navela je da su u Svjatošinskom okrugu razbijeni prozori na jednoj zgradi, a da je u Ševčenkovskom okrugu usled napada izbio požar u jednom vrtiću, prenosi Unian.

Prema preliminarnim informacijama, došlo je do požara i na automobilima.

 

"U okrugu Podolsk, kao posledica pada raketnog otpada, izbio je požar na trafo stanici i u dvospratnoj nestambenoj zgradi“, naveo je Kličko.

Kako prenosi Unian, ruske snage su prilikom napada lansirale rakete sa strateških bombardera Tu-95, a eksplozije su se čule u Kijevu i okolnim oblastima.

Deset ukrajinskih raketa RM-70 Vampir oboreno je iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da su jutros oko 8 sati po moskovskom vremenu snage PVO zaustavile pokušaj ukrajinskih snaga da izvrše napad na ciljeve na ruskoj teritoriji, prenosi RIA Novosti.

Neposredno pre toga, u Belgorodu i Belgorodskoj oblasti proglašena je raketna opasnost, a iznad grada su se čule eksplozije, navodi ruska agencija.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading