UNIŠTEN JE: Ruski vojnici razbili u paramparčad američki "Abrams", Ukrajinci očajni

Autor:

Svet

20.03.2024

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Abrams" je razoren pomoću drona FPV na avdejevskom pravcu

UNIŠTEN JE: Ruski vojnici razbili u paramparčad američki "Abrams", Ukrajinci očajni

Foto: Shutterstock

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su ruske snage grupe "Centar" uništile američki tenk "Abrams".

To je četvrto američko oklopno vozilo koje su Rusi uništili u Ukrajini.

"Abrams" je, navodi se dalje, uništen pomoću drona FPV na avdejevskom pravcu.

"U selu Berdiči, izviđači su otkrili protivnički tenk, pratili ga, izveli napad i zaustavili borbeno vozilo. Drugim napadom drona FPV uništen je američki tenk u koji su militanti polagali velike nade. Osim toga, naši izviđači su uspeli da dođu do dođu do tehnike, pregledaju je i izvuku sve potrebne uzorke", saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Sergej Šojgu, koji se nalazi na čelu tog ministarstva, naveo je danas da su vojni gubici Kijeva od početka 2024. premašili 71.000 ljudi i 11.000 jedinica različitog naoružanja, što je skoro tri puta više nego u istom periodu prošle godine, prenosi Sputnjik.

Prema njegovim rečima, ruske snage su od početka 2024. godine uništile četiri tenka "Abrams", pet "Leoparda", šest višecevnih sistema HIMRAS i pet sistema "Patriot" u Ukrajini.

Inače, oružane snage Rusije očistile su selo Kozinka u Belogorodskoj oblasti od diverzanata, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

"U pravcu Belogoroda ruske jedinice su potpuno očistile naselje Kozinka od ostataka ukrajinskih militanata i nastavljaju da preduzimaju mere za sprečavanje prodora diverzantskih i izviđačkih grupa Oružanih snaga Ukrajine na pograničnu teritoriju", piše u saopštenju, prenosi RIA.

Dodaje se da je Ukrajina pod vazdušnim udarima i artiljerijskom vatrom izgubila do 650 militanata, dva borbena oklopna vozila i dva borbena vozila češke proizvodnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading