FRANCUZI ŠALJU 2.000 VOJNIKA U UKRAJINU? Rusi tvrde da je odluka doneta, a sada se oglasio i Pariz

Autor:

Svet

19.03.2024

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odnosi Francuske i Rusije od kraja Drugog svetskog rata do danas nisu bili na nižem nivou

FRANCUZI ŠALJU 2.000 VOJNIKA U UKRAJINU? Rusi tvrde da je odluka doneta, a sada se oglasio i Pariz

Foto: Pixabay.com

Francusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su primedbe šefa spoljne obaveštajne službe Ruske Federacije Sergeja Nariškina koji je sugerisao da se zvanični Pariz priprema da pošalje u Ukrajinu 2.000 vojnika, dezinformacije i čin neodgovornosti koji iznova potvrđuje da Rusija sistematski koristi dezinformacije.

"Ovu vrstu provokacije smatramo činom neodgovornosti", navodi se u saopštenju francuskog ministarstva odbrane, prenosi Rojters.

Nariškinovu izjavu da se Francuska priprema da pošalje oko 2.000 vojnika u Ukrajinu i upozorenje da bi u tom slučaju francuske trupe bile legitimna meta ruskih snaga, prenela je ruska novinska agencija TASS.

Prema rečima direktora Spoljne obaveštajne službe, francuska vojska strahuje da tako značajna jedinica neće moći tiho da bude prebačena u Ukrajinu i da tamo bude stacionirana.

"Tako će postati prioritetna legitimna meta za napade Oružanih snaga Rusije. To znači da će doživeti sudbinu svih Francuza koji su ikada sa mačem došli na teritoriju ruskog sveta", istakao je Nariškin.

Francusko-ruski odnosi su se dodatno pogoršali od kako je zvanični Pariz povećao podršku Ukrajini kroz potpisivanje bilateralnog sporazuma o dugoročnoj bezbednosnoj saradnji.

Pored toga Francuska je obećala i da će Ukrajini poslati veći broj krstarećih raketa dugog dometa.

Francuski predsednik Emanuel Makron je takođe zauzeo oštriji stav prema Rusiji i poručio da "Moskva mora biti poražena".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading