Kurti zabranio Petkoviću da za Vaskrs poseti KiM, Vujičić jasna: Još jedna u nizu ispisana stranica Kurtijevog terorisanja svega srpskog!

Autor:

Vesti

04.05.2024

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naime, vlast u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem zabranila je direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću da za najveći pravoslavni praznik Vaskrs bude sa svojim narodom na Kosovu i Metohiji, kaže ona.

Kurti zabranio Petkoviću da za Vaskrs poseti KiM, Vujičić jasna: Još jedna u nizu ispisana stranica Kurtijevog terorisanja svega srpskog!

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ, Profimedia, Printscreen

Danijela Vujičić

Direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću privremene prištinske institucije zabranile su ulazak u južnu srpsku pokrajinu, čime je Priština nastavila svoju praksu - da svakodnevno krši prava Srba na Kosmetu i sprovodi jednostrane eskalatorne i nasilne poteze!

Naime, vlast u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem zabranila je direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću da za najveći pravoslavni praznik Vaskrs bude sa svojim narodom na Kosovu i Metohiji! 

Upitana da prokomentariše teror koji sprovodi Aljbin Kurti nad srpskim življem, kao i novonastalu situaciju, predsednica Odbora za KiM i narodna poslanica, Danijela Vujičić, podsetila je da bi planirana poseta direktora Kancelarije za KiM bila isključivo verskog karaktera i obuhvatala posete manastirima, svetinjama SPC-a, u duhu najvećeg praznika u Srba, bez ikakvih političkih intencija.

- Vlasti u Prištini su bez ikakvog obrazloženja njegovu posetu su zabranile. Dok Kurti nastavlja da krši sporazume koji bi omogućili normalizaciju odnosa Beograda i Prištine i dok godinu dana bez ikakvog objašnjenja zabranjuje dolazak direktora Kancelarije za KiM na Kosovo i Metohiju, međunarodna zajednica ga nagrađuje članstvom u Savet Evrope - rekla je Vujičić i dodala: 

- Umesto rampe za Kurtija i tzv. Kosovo, kao kaznu za sva nepočinstva prema Srbima i njihovim političkim predstavnicima, svet ćuti pred rampom koja znači stop slobodi kretanja, naročito i u okolnostima pred veliki hrišćanski praznik koji simbolizuje mir, slobodu i zajedništvo. Ovo je još jedna u nizu ispisana stranica Kurtijevog terorisanja svega srpskog -  poručila je Danijela Vujičić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading