I BRITANSKA VLADA SE UKLJUČILA U SLUČAJ KEJT MIDLTON: Oglasio se Kabinet Rišija Sunaka, a u međuvremenu uočen princ Vilijam (VIDEO)

Autor:

Svet

20.03.2024

19:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kraljevski eksperti kažu da je Kejt verovatno šokirana vestima o navodnom curenju informacija, ali će biti previše zauzeta fokusiranjem na svoj oporavak.

I BRITANSKA VLADA SE UKLJUČILA U SLUČAJ KEJT MIDLTON: Oglasio se Kabinet Rišija Sunaka, a u međuvremenu uočen princ Vilijam (VIDEO)

Foto: shutterstock

Britanska vlast pozvala je javnost u svojoj zemlji da stane uz princezu Kejt Midlton dok se oporavlja od operacije "usred gomile okrutnih teorija zavere o njenom zdravlju" i navodnom otkrivanju informacija o njenom zdravstvenom stanju u bolnici gde je lečena, javlja Daily Mail.

Zvanični portparol premijera, Rišija Sunaka, je pozvao na ovaj potez nakon što je otkriveno da je pokrenuta istraga o tvrdnjama da su zaposleni u privatnoj klinici gde je ona prošla abdominalnu operaciju ilegalno pokušali da pristupe njenom medicinskom kartonu.

Kancelarija informacionog komesara (ICO) navodi da istražuje tvrdnje da je jedan radnik Londonske klinike pokušao da bez ovlašćenja dobije uvid u dokumentaciju. Sama klinika saopštila je da će preduzeti "sve neophodne korake" da istraži navodni proboj poverljivih informacija.

Foto: Tanjug/AP

 

U međuvremenu, princ Vilijam je obišao kasarnu Velške garde u Vindzoru, za koju služi kao pukovnik, dok na internetu i dalje kruže spekulacije o trenutnom zdravlju njegove supruge.

Viđen je kako razgovara sa vojnicima u kasarni Kombermer i objavio je post na X-u:

- Kao pukovnik Velške garde, uvek je zadovoljstvo posetiti kasarnu i razgovarati sa vojnicima, čuti planove za njihovu budućnost i biti svedok odličnog rada Bataljona na fizičkoj i mentalnoj rehabilitaciji.

O navodnom incidentu u Londonskoj klinici, portparol Rišija Sunaka je rekao:

- Jasno je da postoje stroga pravila o podacima o pacijentima koja se moraju poštovati.

Na pitanje da li bi ljudi trebalo da daju Ket pauzu, on je dodao:

- Mislim da svi mi želimo da stanemo iza princeze od Velsa, a zapravo i princa od Velsa, i očigledno joj želimo najbrži oporavak.

Izvršni direktor Londonske klinike obećao je da će se "preduzeti sve odgovarajuće istražne, regulativne i disciplinske mere" dok se istražuju tvrdnje o proboju podataka.

Njen glavni izvršni direktor, Al Rasel, konačno se oglasio ovog popodneva, navevši u saopštenju:

- Svi u Londonskoj klinici su akutno svesni naših individualnih, profesionalnih, etičkih i pravnih dužnosti u vezi sa poverljivošću pacijenata. Ogromno smo ponosni na izuzetnu negu i diskreciju koju se trudimo da pružimo svim našim pacijentima koji nam svakog dana ukazuju poverenje. Imamo sistem za praćenje upravljanja informacijama o pacijentima i, u slučaju bilo kakvog proboja, preduzeće se sve odgovarajuće istražne, regulativne i disciplinske mere. U našoj bolnici nema mesta za one koji namerno krše poverenje bilo kog od naših pacijenata ili kolega.

Kraljevski eksperti kažu da je Kejt verovatno šokirana vestima o navodnom curenju informacija, ali će biti previše zauzeta fokusiranjem na svoj oporavak.

Kensingtonska palata je saopštila da princeza neće obavljati javne dužnosti sve do nekog vremena nakon Uskrsa.

Nije porekla da je video-snimak princeze uhvaćen tokom vikenda autentičan.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading