KLUPKO SE ODMOTAVA I NEMA MU KRAJA! Još jedna fotografija sa britanskog dvora POD SUMNJOM DA JE LAŽNA? (FOTO)

Autor:

Svet

20.03.2024

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oreol savršenosti i nedodirljivosti kraljevske porodice naglo je počeo u 2024. godini da se ruši u javnosti kao kula od karata

KLUPKO SE ODMOTAVA I NEMA MU KRAJA! Još jedna fotografija sa britanskog dvora POD SUMNJOM DA JE LAŽNA? (FOTO)

Foto: Profimedia

Britanska kraljevska porodica toliko je pod lupom tamošnje, pa i svetske javnosti da se ovih dana samo pronalaze dokazi o njima koji upućuju da u Bakingemskoj palati ništa nije ni blizu da je tako savršeno kako oni decenijama prikazuju da jeste.

Posle objave fotografije preminule kraljice Elizabete Druge na kojoj je okružena unucima i praunucima, za šta je ovih dana utvrđeno da je dorađena slika, još jedna je sada pod lupom stručnjaka.

Radi se o zvaničnoj fotografiji sa krštenja princa Arčija, na kojoj princ Hari i Megan Markl ponosno poziraju sa članovima britanske kraljevske porodice.

Globalna foto agencija Getty rekla je da je portret "digitalno poboljšan".

Fotografija, koju je napravio modni fotograf Kris Alerton, objavljena je nakon Arčijevog krštenja 6. jula 2019. godine. Na njoj je tadašnji dvomesečni Arči u naručju majke Megan koja sedi pored princa Harija, dok su na fotografiji još kralj Čarls, kraljica Kamila, princ Vilijam, Kejt Midlton, Meganina majka Dorija i sestre princeze Dajane.

Sinoć je Alerton odlučno porekao da je manipulisao slikom.

"Kontaktirao sam uređivački tim Getty da zatražim pojašnjenje", rekao je za Daily mail.

Fotograf se prisetio da je njegovom portretu bilo potrebno samo "veoma minimalno podešavanje" tona i ekspozicije, jer je pažljivo pripremio kameru i podešavanja osvetljenja pre dolaska kraljevske porodice.

"Preostalo je samo da se koncentrišem na snimanje opuštenog i prijatan trenutak, brzo i efikasno za njih", rekao je on.

Cela drama sa fotografijama kraljevske porodice nastala je oko portreta princeze od Velsa povodom Dana majki nakon što je priznala da ona "povremeno eksperimentiše sa editovanjem slika".

Nekoliko međunarodnih novinskih agencija povuklo je tu fotografiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading